Autor: Informer.rs

08.05.2022.

01:08

Foto: Tanjug/AP

Sport

KRAJ! Zverev zakazao finale sa Novakovim i Nadalovim dželatom! Pao je Cicipas!

Zakazao je Nemac finale sa monstruoznim Alkarasom, koji je posle velike drame savladao Novaka Đokovića samo dan nakon što je eliminisao svog idola i "kralja šljake" Rafaela Nadala!

Prvi set je rešio Zverev u svoju korist 6:4, a ključni momenat bio je kada je pri rezultatu 3:3 brejknuo Grka!

Informer

 

Drugi set je u potpunosti pripao Cicipasu, pa ga je rešio u svoju korist sa 6:3, ali je onda osvajač zlata na Olimpijskim igrama dao gas i dobio treći, odlučujući set! 

Poveo je 1:0 u, a onda oduzeo Grku servis, a taj brejk bio je dovoljan Saši da mirno privede meč kraju! Kao šlag na tortu došao je novi brejk pri rezultatu 5:2 za Zvereva i najavio je Nemac spektakl protiv momka koji je oduševio teniski svet!

Podsetimo, nemački teniser je u prethodnom meču na stadionu "Manolo Santana" pobedio desetog igrača sveta, Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima, 6:3, 7:5, dok je grčki teniser posle skoro dva sata igre pobedio šampiona Serbia opena, Rusa Andreja Rubljova, 6:3, 2:6, 6:4.

Informer

 

Dakle, Zvereva u finalu u nedelju čeka španski teniser i teniska tinejdžerska senzacija, koja je posle tri sata i 35 minuta igre pobedila najboljeg igrača sveta, Novaka Đokovića, u možda najboljem meču od početka godine, 6:7 (5), 7:5, 7:6 (5).