Autor: Informer.rs

08.05.2022.

10:54

Foto: reuters

Sport

OVO NIKO NIJE URADIO OD 2005. GODINE! Španac pravi čuda!

Mladi Španac Karlos Alkaraz je u borbi za finale posle tri seta velike borbe savladao Novaka Đokovića, prvog tenisera sveta. 

Alkaraz ruši rekorde

Karlos Alkaraz će od naredne sedmice biti šesti igrač na svetu i izvesno je da nezadrživo ide ka vrhu. Na tom svom putu on beleži istorijske rezultate.

Takođe, Alkaras je najmlađi teniser koji je dobio u tom trenutku najboljeg tenisera sveta još od 2005. godine. Tada je Rafa Nadal pobedio Rodžera Federera u polufinalu Rolan Garosa. Imao je tada "Kralj šljake" 19 godina. Karlos je u subotu  dva dana posle svog 19. rođendana dobio Novaka.

Informer

Karlos Alkaraz ruši rekorde

On je u Madridu ostvario nešto što nikome do sada nije pošlo za rukom. On je prvi teniser koji je uspeo da dobije i Rafaela Nadala i Novaka Đokovića na istom turniru, dakle u istoj sedmici na zemljanoj podlozi. Slično neće moći da ponovi na Mastersu u Rimu jer je u drugom delu žreba pa će moći tek u finalu da igra protiv jednog od njih dvojice.

- Iskreno, ne znam u čemu je bila razlika između pobede i poraza. Bio je blizu, imao je šansu za brejk krajem drugog seta. Novak je bio tako blizu i u taj-brejku. Obojica smo odigrali neverovatan meč, iskreno ne znam šta je presudilo - rekao je iskreno posle pobede mladi Španac.

Karlos Alkaraz u finalu igra protiv Aleksandera Zvereva. Ima priliku da ostvari 28. pobedu u sezoni i četvrtu titulu, pošto je bio najbolji u Rio de Žaneiru, Majamiju i Barseloni.

Bonus video