Autor: Informer.rs

08.05.2022.

19:44 >> 19:47

Foto: Tanjug/AP

Sport

NEMA DILEME - ALKARAZ JE NOVI TENISKI VLADAR! Španac OBRISAO PATOS sa Zverevim i POKORIO Madrid!

Pojavio se Karlos Alkaraz prošle sezone na ATP turu kao pravo osveženje. Velika očekivanja imala je teniska javnost od mladog Španca, ali malo ko je očekivao da će godinu dana kasnije 19-godišnjak biti najbolji na svetu! Iako ima još mnogo posla pred njim, da bi sa vrha ATP liste svrgnuo Novaka Đokovića, Alkaraz je u Madridu pokazao da je apsolutni teniski vladar u 2022. godini! 

Karlos Alkaraz ima savšrenu nedelju iza sebe. U petak je savladao Rafaela Nadala, u subotu posle preokreta Novaka Đokovića, a danas je u borbi za titulu razbio Aleksandera Zvereva i stigao do četvrtog pehara u 2022. godini - 2:0 (6:3, 6:1). 

Informer

Zverev se u finalu pitao samo tokom prva dva gema nakon čega je Alkaraz "upalio mašinu" i do kraja meča "obrisao patos" sa olimpijskim šampionom. Treći teniser sveta je u drugom setu doživeo pravu blamažu budući da nije mogao do poena na svom servisu, te ga je izgubio sa ubedljivih 6:1. 

Nešto, "dramatičnije" bilo je u prvom, ali samo do 2:2 u gemovima. Alkaraz je potom bio siguran na svom servisu, da bi već u narednom gemu napravio brejk i najavio novu veličanstvenu pobedu pred domaćom publikom!