Autor: Informer.rs

08.05.2022.

23:03

Foto: reuters

Sport

NAJBOLJI SI NA SVETU, IAKO SI PETOGODIŠNJAK! Zverev se POKLONIO Alkarazu!

Deveti teniser sveta Karlos Alkaras osvojio je večeras titulu na masters turniru u Madridu, pošto je u finalu pobedio trećeg igrača sveta Aleksandera Zvereva sa 6:3, 6:1.

Alkaras je do svoje druge masters titule u karijeri došao za sat i tri minuta. Ove godine takodje je slavio na mastersu u Majamiju. Nakon meča, Zverev je čestitao Špancu i priznao da je, bez dileme, trenutno najbolji na svetu. 

- Karlose, trenutno si najbolji na svetu. Iako si petogodišnjak, pobeđuješ nas sve. Dobro je za tenis što je dobio jednu takvu superzvezdu. Siguran sam da će Karlos biti svetski broj jedan, da će osvojiti mnogo Grend slem trofeja i da će još mnogo puta pobediti u Madridu - izjavio je Zverev. 

Informer

Nemački teniser doživeo je težak debakl u finalu Mastersa u Madridu. Alkaraz je bio dominantan posebno sa osnovne linije, ali i u svakoj drugoj statističkoj kategoriji. 

To je bila njegova 28. pobeda u sezoni i četvrta titula, pošto je bio najbolji u Rio de Žaneiru, Majamiju i Barseloni. Drugi je najmlađi teniser koji je osvojio dva Masters turnira iz serije 1000.