Autor: Informer.rs

09.05.2022.

07:36

Foto: reuters

Sport

ŠPANAC ZALUDEO PLANETU! "On je Đoković, Nadal i Federer, nikada to nisam video"

Rik Mejsi je radio sa Serenom Vilijams, Venus Vilijams, Marijom Šarapovom, Dženifer Kaprijati i Endijem Rodikom, čovek zna o čemu priča, trenirao je neke od najboljih tenisera sveta. 

Španac je osvojio u nedelju drugi masters, na turniru u Madridu, gde je postao prvi koji je pobedio i Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na istom turniru na šljaci, dok je u finalu srušio Aleksandera Zvereva.

- Vidim ga kao kombinaciju Andrea Agasija, Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Podseća me na Agasija tehnički. A ako treba da igra strpljivo kao Rafa, igraće - objašnjava Mejsi.

Đoković, Federer i Nadal slove za još uvek neprikosnovenu generaciju igrača.

Informer

Čeka ga sjajna budućnost- Karlos Alkaraz

- Njegove ruke su kao pamuk. Ima tu sirovu snagu, ali su mu ruke veoma mekane. To znači da kad igra voleje, može da upije snagu. Ne boji se ni da priđe mreži. Nikad nisam video nekog toliko kompletnog. Ovaj dečko tek iznutra pokazuje šta sve ima, a uz to je i skroman.

Informer

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Ovaj dečko može da bude najveći teniser svih vremena. Može da ima 10, 12 grend slemova do 24. rođendana. Ako se ne bude povređivao može da osvaja na svim povredama. Biće ranjiv kad neko ima jak servis. Niko nije nepobediv, biće tu uspona i padova, ali kad se sve podvuče, ovaj je kompletan paket. Mentalno, kako je odgajan, radna etika, to kako ceni sve što ima. 

Alkaraza nećemo gledati u Rimu, pošto se nakon osvajanja mastersa u Madridu povukao sa takmičenja pred početak Rolan Garosa.