Autor: Informer.rs

12.05.2022.

15:12

Foto: Starsportphoto

Sport

ČUDNA ODLUKA! Najbolja petorka Evrolige bez Micića, a dobio nagradu!

U najboljoj petorci Evrolige nalaze se Nikola Mirotić, Šejn Larkin, Majk Džejms, Saša Vezenkov i Valter Tavares.

Petorka bez Micića

Za razliku od prošle godine, nema Vasilija Micića, koji je nešto ranije dobio Alfonso Ford trofej, za najboljeg strelca Evrolige. Ovo verovatno znači da neće drugi put zaredom biti MVP ovog takmičenja.

Micić je postao prvi najbolji strelac Evrolige koji nije našao mesto među najboljih pet igrača još od Nanda de Koloa iz sezone 2015/16. No, to ne znači da u timu nema igrača sa ovih prostora.

Tu je Crnogorac sa španskim pasošem Nikola Mirotić, koji je po četvrti put u karijeri izabran u idealan tim Evrolige. Njegov prosečan indeks iznosio je 19.4, a vodio je i Barselonu do fajnal fora u Beogradu, nakon što su Katalonci zauzeli prvo mesto u regularnom delu sezone.

Majk Džejms je izabran u idealni tim kao lider Monaka, tima koji je napravio veliko iznenađenje i stigao do plej-ofa, čak stigavši i da žestoko namuči Olimpijakos u polufinalu. Sa 16.4 poena po meču bio je treći u ligi.

Valter Tavares je dominirao u dresu Real Madrida, dok je najbolja sezona u karijeri Saše Vezenkova bila dovoljna da se nađe u timu elitnog takmičenja, ali i da pomogne Olimpijakosu da se domogne Fajnal fora. Uz pomenutu četvoricu tu je Šejn Larkin, Micićev saigrač, koji je drugu godinu zaredom u idealnom timu takmičenja.