Autor: Informer.rs

19.05.2022.

19:19 >> 19:40

Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Sport

ODRŽAN ŽREB ZA ROLAN GAROS! Novakov paklen raspored! Evo KADA može na NADALA, a kada na ALKARAZA!

Srbija pored Novaka, ima još četvoricu igrača u glavnom žrebu – Miomira Kecmanovića, Filipa Krajinovića, Dušana Lajovića i Lasla Đerea.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće na startu Rolan Garosa protiv Japanca Nišioke. Interesantan meč bi mogao da igra u drugom kolu, sa Aleksom Molčanom, kojem je nedavno trener postao – Marijan Vajda!

Na putu Novaku ka finalu nalaze se Aleksandar Zverev i Rafael Nadal, sa kojim može da se sastane već u četvrtfinalu.

Nije baš sjajna situacija, jer je Karlos Alkaraz u Noletovom delu kostura. Tako bi prema projekciji Novak mogao u polufinalu da se sastane sa boljim iz duela Zverev – Alkaraz. Najbolji teniser sveta bi u trećem kolu trebalo da igra sa Džensonom Bruksbijem, 31. nosiocem, a posle toga sa pobednikom meča Dijego Švarcman – Grigor Dimitrov! 

Informer

 

Malo teži put od onog čemu su se nadali Noletovi navijači čeka Đokovića! Rafael Nadal će turnir otvoriti protiv Australijanca Džordana Tompsona, a najveća prepreka na putu do četvrtfinala i susreta sa Đokovićem biće mu, po žrebu, Feliks Ože-Alijasim u osmini finala. U Nadalovom delu kostura je Filip Krajinović, koji će u prvom kolu igrati protiv Rejlija Opelke. Drugo kolo mogli bi da gledamo susret "kralja šljake" i Vavrinke, a treće Rafe i Fabija Fonjinija. Aleksander Zverev će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a drugom sa pobednikom meča Dušan Lajović – Sebastijan Baez.

Karlos Alkaraz će protiv kvalifikanta početi turnir, a onda ide na boljeg iz duela Tanasi Kokinakis – Albert Ramos Vinjolas. Mladom Špancu će najveće prepreke do završnice biti Sebastijan Korda i Karen Hačanov. U donjem delu kostura je drugi nosilac Danil Medvedev, koji bi u drugom kolu mogao da igra sa Laslom Đereom (počinje protiv Rikardara Berankisa), a u trećem sa Miomirom Kecmanovićem (prvo protiv Tomasa Martina Ečeverija).

Grk Stefanos Cicipas kreće protiv Lorenca Musetija, a u četvrtfinalu bi trebalo da igra protiv Kaspera Ruda. U njihovom delu kostura od nosilaca su i Denis Šapovalov, Hubert Hurkač, Aleks de Minor, Lorenco Sonego...