Autor: Informer.rs

21.05.2022.

11:52

Foto: Tanjug/AP

Sport

FEDERER OBRISAN SA ATP LISTE! Vimbldon UNIŠTAVA tenis! Pored ŠVAJCARCA i Serena "nestaje"!

Odluka da se bodovi osvojeni na Vimbldonu ne računaju, te da se osvojeni prošle godine brišu mogla bi da bude pogubna za svet tenisa. Novak Đoković bi mogao da ostane bez prvog mesta, ali to nije jedina katastrofa koja može da udari "beli sport". 

Naime, Serena Vilijams i Rodžer Federer će nakon odluke WTA i ATP-a izgubiti svoj ranking u svetu tenisa... 

Serena Vilijams je prethodne godine na Vimbldonu odigrala poslednji meč. Naznaka za njen povratak na teren nema, a tada je u prvom kolu eliminisala Aleksandra Sasnovič. Amerikanka je doživela proklizvanja zbog čega je morala da preda meč u prvom setu pri rezultatu 3:3. 

Informer

Sa druge strane, ni Federer nije igrao od Vimbldona. On je stigao do četvrtfinala gde ga je zaustavio Hubert Hurkač. Ipak, po poslednjim vestima iz Švajcarske legendarni teniser planira da se vrati na teren. On je najavio da će igrati na turniru u rodnom Bazelu u oktobru, a plan je da još jednom istrči na vimbldonsku travu. 

Problem predstavlja činjenica da će, kada WTA i ATP oduzmu bodove Federeru i Sereni njih dvoje će ostati na nuli, a samim tim i bez plasmana na svetskim listama. Sramne odluke čelnika teniske organizacije ugrozile su opstanak "belog sporta". Serena Vilijams i Rodžer Federer važe za najuspešnije tenisere svih vremena, ali bi uskoro mogli da "nestanu"!