Autor: Informer.rs

21.05.2022.

15:20 >> 14:59

Foto: reuters

Sport

UKRAJINAC BLJUJE VATRU! Optužio ATP i WTA da podržavaju RUSKU PROPAGANDU!

Odluka Vimbldona da zabrani učešće ruskim i beloruskim sportistima od starta je delovala kao pogrešna, a problemi koji su isplivali nakon toga samo su potvrdili sumnje javnosti.

Asocijacija profesionalnih tenisera (ATP) i Ženska teniska asocijacija (WTA) potvrdile su odluku da se neće bodovati uspesi na londonskom grend slemu što je donelo podeljene reakcije. Razlog tome je odluka da Vimbldon zabrani učešće ruskim i beloruskim sportistima. 

- Odličan posao ATP i WTA, usrećili ste najvećeg ruskog propagandistu odlukom o Vimbldonu. Ovo će samo dodatno ojačati rusku propagandu. Veoma loša odluka. Ne možete da sedite na dve stolice.

Informer

Postoji razlog zašto je Vimbldnon možda i najpoznatiji teniski turnir. Kako god da gledate, postoje stvari mnogo važnije od tenisa u ovim teškim vremenima. Vimbldon je stao na pravu stranu i njegova reputacija ostaće nedirnuta. A vi ostali ste napravili svoj izbor - poručio je Dolgopolov. 

Podsećamo, zbog odluke ATP-a Novak Đoković bi mogao da ostane bez prvog mesta budući da će se bodovi od prethodnih uspeha na Vimbldonu brisati.