23.05.2022.

19:42

Foto: REUTERS/Yves Herman

Sport

NEMAM STAV! Nadal progovorio o temi koja sve zanima!

"Bik sa Majorke" je savladao Džordana Tomsona rezultatom 6:2, 6:2, 6:2 i tako je obezbedio plasman u drugo kolo.

Nakon meča novinare je zanimalo Nadalov stav o Vimbldon. Treći grend slem u sezoni ne dozvoljava ruskim i beloruskim teniserim učešće, a ATP i WTA su odlučili da zbog toga dodeljuju bodove za čuveni grend slem.

- Nemam jasan stav. Tu uvek postoji ovlašćeno telo ili neka osoba koja donosi odluke i igrači moraju da ih poštuju. Svi igrači imaju svoje stavove o svemu i u ovom svetu nam je potreban neko ko donosi odluke. Nije bitno da li sam ja saglasan - rekao je Nadal.

Informer

Dodao je da poštuje obe strane.

- Na kraju krajeva, razumem obe strane. Poštujem i razumem poziciju Vimbldona, bez sumnje, ali, sa druge strane, razumem i poštujem to da ATP štiti svoje članove - kaže Španac.

Rafa je upitan i o tome što njegov stric Toni već neko vreme trenira Feliksa Ože-Alijasima.

- On mi je stric, dao mi je sve. Ja sam profesionalni teniser zbog njega, ali morate da pitate Feliksa šta on misli o tome šta mu Toni donosi. Siguran sam da mu pozitivno pomaže. On je strastven, pametan i iskusan - dodao je on.

Informer

U meču sa Tompsonom se nisu videli znakovi povrede stopala, koja je zabrinula mnoge fanove Nadala, a mnogi su pomisli da njegovo samopouzdanje neće biti na visokom nivou.

- Samopouzdanje jeste veće kada osvojite Monte Karlo, Barselonu, Madrid ili Rim. Jasno je svima to razumeti, zar ne? Kad pobeđujete imate više samopouzdanja, a kada to nije slučaj, onda je drugačije. Povredio sam se i to je to. Šta god da se desilo u prošlosti, sada smo ovde. Na Rolan Garosu. I dajem sve od sebe - izjavio je Rafa.