Autor: Informer.rs

25.05.2022.

12:30

Foto:

Sport

KRAJ ZA OLGU U 2. KOLU! Švajcarkinja PREJAKA za Srpkinju!

Hrabro je Olga ušla u duel i u prvom setu odolevala daleko iskusnijoj Švajcarkinji do šestog gema, kada se suočila prvi put sa brejk loptama i izgubila svoj servis.

Posle odličnog starta, suočila se Srpkinja prvi put u šestom gemu sa brejk loptama, jer je 24. Igračica sveta tri puta imala priliku da oduzme servis Danilovićevoj i u tome je uspela – 2:4.

Već u narednom gemu Olga je odgovorila ribrejkom smanjivši na 3:4, da bi ponovo Džil na isti način uzvratila i povela sa 3:5.

Tu se međutim nisu završila uzbuđenja, jer je Srpkinja uzvratila još jednim ribrejkom, vrativši svoj servis (4:5), ali je Džil petim uzastopnim brejkom viđenim u ovom duelu, došla do osvajanja prvog seta od 6:4.

Informer

Džil Tajhman

Indisponirana Olga nije uspela da pruži jači otpor Džil Tajhman u drugom setu, koja je vezanim brejkovima ekspresno stigla do ubedljivih 4:0, a potom rutinski odservirala za 6:1 i plasman u 3. kolo.

Brejkovima u drugom, četvrtom i šestom gemu, Švajcarkinja je potvrdila ulogu favoritkinje i obezbedila nastavak takmičenja.

Švajcarkinja će za plasman u četvrtu rundu igrati protiv bolje iz duela Beloruskinje Viktorije Azarenke i Nemice Andree Petković.