Autor: Informer.rs

26.05.2022.

10:39

Foto: REUTERS/Yves Herman

Sport

OSEĆAM LJUBAV U PARIZU! Nadal igrao protiv FRANCUZA, pa se začudio što su NAVIJALI za njega!

Mnogi su sumnjali u kakvoj će se formi na Rolan Garosu pojaviti Rafeal Nadal nakon povrede u Madridu, a kasnije i propuštenog Mastersa u Rimu. Ipak, ako se po jutru dan poznaje, čini se da bi španski teniser mogao da bude najveći i jedini konkurent Novaku Đokoviću u Parizu. 

Španski teniser je lako iznašao na kraj sa domaćim predstavnikom Korentinom Muetom. Nadal je bio ubedljiv i slavio sa 3:0, što ujedno znači da je izborio treće kolo Rolan Garosa. Nakon meča, Španac je iskoristio priliku da se zahvali navijačima na podršci koju je dobijao tokom čitavog meča. 

- Mislim da je publika bila veoma fina prema meni, zar ne? Uopšte nisam osetio da je publika protiv mene. Mislim da su bili 50:50 i da su podržavali dobar tenis. Ali ja uvek imam dobru podršku ovde u Parizu. Mislim da ljudi znaju koliko je ovo posebno mesto za mene. Osećam veliku ljubav ovde - rekao je Nadal. 

Informer

Tokom prva dva seta Muet nije imao nikakve šanse, ali se mladi Francuz u meč "uključio" na startu trećeg seta. Ipak, bilo je to premalo da bi napravio iznenađenje i ugrozio pobedu Rafaela Nadala. 

- Na početku trećeg seta sam grešio, ali sam se vratio. I odradio dobar posao. Bilo je nekoliko grešaka pri servisu, ali sam srećan zbog dobrog finiša i što sam ovo završio u tri seta. Zadovoljan sam kako se stvari odvijaju - podvukao je Španac. 

Rafeal Nadal će u trećem kolu igrati protiv Van de Zandšulpa.