Autor: Informer.rs

26.05.2022.

10:42

Foto: Reuters/Gonzalo Fuentes

Sport

ŽELIM DA BUDEM NAJBOLJI! Španac NAPOKON PRIZNAO - sanja da SRUŠI Novaka sa TRONA!

Aktuelna sezone po mnogo čemu je specifična, ali jedna od retkih svetlih tačaka u tenisu ove godine je vunderking Karlos Alkaraz. Španac dominira u 2022. ređa pobede, režira čuda, a juče je uspeo da dođe do još jedne pobede na Rolan Garosu. On je u petom setu gubio sa 3:0 od zemljaka Alberta Ramosa Vinjolasa, ipak, na kraju je uspeo da prođe u treće kolo. 

- Očekivao sam težak meč. Mnogo ga poštujem, i zbog toga sam zadovoljan prikazanim nivoom. Da sam uspeo da se vratim i na kraju pobedim. Četvrti set je bio zaista težak. Spasavanje meč lopti je teško. Bio sam sve vreme u zaostatku, ali sam znao da ću imati šansu. Vera me nije napuštala - rekao je Alkaraz. 

Informer

Španac je ove sezone osvojio pet trofeja, a dva Mastersa serija 1.000 te je pitanje vremena kada će "zapretiti" Novaku Đokoviću na vrhu ATP liste. 

- Tajna uspeha? Vera u sebe i naporan rad. Morate da imate velike snove i ciljeve i da svakog dana naporno radite za njih. Biti broj 1 je moj san od kada sam počeo da igram tenis - istakao je španski teniser. 

Karlos Alkaraz će u trećem kolu igrati protiv Sebastijana Korde.