Autor: Informer.rs

27.05.2022.

12:03

Foto: tanjug/AP Photo/Michel Euler

Sport

ŠPANAC SUMNJA U ALKARAZA! Samo su NOVAK i RAFAEL favoriti na Rolan Garosu!

Stigao je Felisijano Lopez i na Rolan Garos, ali nije uspeo da prođe kvalifikacije, te se njegov niz i rekord prekinuo. Španac je u karijeri igrao na 79 uzastopnih grend slemova i teško je zamisliti da će uskoro neko moći da ga stigne, a kamoli nadmaši. 

Iako Španac nije uspeo da se kvalifikuje u glavni žreb, za titulu u Parizu će se boriti mnogo njegovih zemljaka. Pored standardnog Rafaela Nadala najviše pažnje privlači Karlos Alkaraz, te je Felisijano Lopez izneo svoje očekivanja od igara mladog tenisera. 

- Da, smatram da bi trebalo na njega gledati kao na jednog od favorita ovde. Svima je već pokazao šta je spreman sve da uradi i napravi. Osvojio je Majami, a onda Barselonu i Madrid. Naravno da bi ga trebalo uvrstiti u taj krug. Ono što je uradio u poslednjih 2-3 meseca mu dozvoljava tu titulu - naveo je Lopez za "Telegraf.rs".

Istina, Karlos Alkaraz je ove sezone najbolji na ATP turu, ali još uvek nije ostvario značajniji uspeh na Rolan Garosu. Iz tog razloga Felisijano Lopez u red glavnih favorita stavlja samo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, dok je španski tinejdžer odmah posle njih. 

- Sa druge strane, vidite ove momke koji su zajedno osvojili neverovatnih 40 Grend slemova zajedno. Mislim da tom dostignuću moramo da ukažemo veliko poštovanje, da im se da prednost u odnosu na ostale. Oni te kredite zaslužuju. Osvojili su mnogo toga i stekli mnogo iskustva na tom putu, a ovde su uslovi takvi gde ponekad morate da igrate pet setova. Takmičenje traje dve nedelje, iscrpljujuće je, morate da zadržite fokus i da razmišljate dan za danom, zadatak po zadatak. Svaki meč je drugačiji i priprema mora biti drugačija - priznaje Španac. 

Informer

Za kraj, španski teniser je analizirao situaciju oko Vimbldona. Londonski grend slem je zbog pritiska Vlade zabranio ruskim i beloruskim teniserima da učestvuju. Na to ATP nije ostao nem već je doneo odluku da se bodovi osvojeni ove sezone na Vimbldonu neće računati. a

- Moje mišljenje je da ova situacija najmanje odgovara igračima, jer teniseri žele da igraju mečeve gde se zarađuju bodovi. Pričao sam sa nekim kolegama, situacija je jako teška i komplikovana. Razumem Vimbldon koji je to uradio pod pritiskom Vlade Velike Britanije, ali razumem i igrače koji su zbunjeni. Svi smo priterani uza zid. Obe strane, jer svaka od odluka je sada krajnje teška - podvukao je Lopez.