Autor: Informer.rs

27.05.2022.

17:42

Foto: Tanjug

Sport

FIĆA NIJE USPEO! Srbija ostala sa dvojicom predstavnika u Parizu! Krajinović PAO u dva taj-brejka!

Dostojno je Krajinović parirao devetom igraču sveta u prvom setu, gde nije viđen nijedan brejk. Rivali su čvrsto držali svoj servis, pa je o pobedniku rešavao taj-brejk.

Kanađanin je iznenadio Somborca u trećem i odlučujućem desetom gemu, pa je na kraju slavio sa 7:3.

U drugom setu, Ože-Alijasim je čekao šansu i dočekao je u osmom gemu, kada je stigao do brejka i poveo sa 5:3. Imao je priliku da u narednom gemu rutinski završi ovaj deo igre, ali se Filip revanširao ribrejkom i potom odveo set u novi taj-brejk (6:6).

Informer

Feliks Ože-Alijasim

Ipak, deveti teniser ATP liste je bio prisebniji, kao i u prethodnom taj-brejku, pa je sa četiri oduzeta servisa Srbinu, naspram jednog brejka Krajinovića, trijumfovao još ubedljivije sa 7:2.

Iako je Filip prvi stigao do brejka u trećem setu, načinivši ga u trećem gemu (2:1), Alijasim je vratio izgubljeno u osmom poenu i izjednačio na 4:4.

Međutim, kanadski teniser je ponovo oduzeo servis Srbinu kod vođstva od 6:5 i novim brejkom stigao do 7:5 i maksimalne pobede od 3:0.

Za plasman u četvrtfinale, Feliks Ože Alijasim će igrati protiv pobednika duela između "kralja šljake" Rafaela Nadala iz Španije i Holanđanina Botika Van de Zandšulpa.