Autor: Informer.rs

28.05.2022.

16:56 >> 16:57

Foto: reuters

Sport

IVANIŠEVIĆ O NOVAKOVOJ TORTURI U MELBURNU! Evo šta je REKAO o Đokovićevom PAKLU u Australiji!

Nekadašnji šampion Vimbldona otkrio je koliko je Đokoviću bilo teško da se oporavi posle torture koju je prošao u Melburnu, kada su mu australijske vlasti zabranile učešće na prvom grend slemu.

Novak je posle deportacije iz Australije, ispao u ranoj fazi turnira u Dubaiju, pa i u Monte Karlu, dk je pred svojim Beograđanima igrao finale, ali ni na Srbija openu nije izgledao kao onaj strašni Đoković koji je "mleo" rivale.

Sa druge strane, na mastersima u Madridu i Rimu postao je onaj stari Novak, pa hrvatski stručnjak taj period apostrofira kao najbitniji, jer se nije bilo lako vratiti na najbolji način, naročito ne u tako kratkom vremenskom intervalu.

- On je genijalac kojem je malo potrebno da se vrati, a verujte mi, 95 posto ljudi ne bi uspelo nikad ni da se vrati da im se desilo ono što se njemu desilo u Australiji. I onda mi očekujemo od njega: "E, moraš to za nekoliko nedelja". Ne ide to baš tako, dosta je to njega psihički vratilo unazad - rekao je Ivanišević za "Sport klub", pa se osvrnuo koliko je teško bilo Đokoviću za sve što se desilo u Melburnu:

Informer

Goran Ivanišević i Novak Đoković

- Mnogo ga je pogodilo, to se i videlo na igrama. Njegov govor tela na terenu… Nije to bio onaj Novak koji uđe odlučno u teren i znaš da je samo pitanje vremena koliko će trajati meč. U Monte Karlu to nije bio on. U Beogradu je već bio svoj u tom pogledu – iako nije igrao dobro, grizao je i borio se, mada mu je i Đere malo pomogao u prvom meču. Ali to je bio taj Novak, u njemu je opet bila glad - istakao je Goran Ivanišević.

Podsetimo, Novak Đoković u nedelju igra meč osmine finala protiv Dijega Švarcmana, koga je u dosadašnjih šest međusobnih duela uvek pobeđivao.