Autor: Informer.rs

01.06.2022.

07:13

Foto: Tanjug/AP

Sport

ĐOKOVIĆ LJUT I RAZOČARAN! Posle udarca pokazao klasu, zbog ovoga je legenda!

Španac je posle četiri sata i 12 minuta igre pobedio Novaka nakon četiri odigrana seta sa  6:2, 4:6, 6:2, 6:7(4).

Nije odbranio trofej Novak, a to znači i da će izgubiti prvo mesto na ATP listi. Nakon eliminisao srpski as je još jednom pokazao zašto je legenda. Priznao je da je izgubio od sinoć boljeg igrača.

- Normalno je nakon ovakvog meča da si razočaran i ljut, ali sa druge strane moraš da prihvatiš, nije ni prvi ni poslednji poraz. Imao sam ovako velikih poraza i bolnih u karijeri, znam šta mi je činiti i kako da se vratim još jači. To mi je uvek imperativ nakon ovakvih mečeva pruža se prilika da se dodatno motivišeš - kazao je Novak iskreno posle meča i dodao:

Informer

 

-  Kako je počelo dobro se, na neki način i završilo. On je vodio, bio dominantan, uspeo sam da preokrenem to u drugom setu. Bio sam blizu, mogli smo da uđemo u peti set, ali nije bilo suđeno i sve ostalo je pokazano na terenu. Znam da mogu bolje, očekivao sam u nekim trenucima bolje od sebe, ali zasluge idu njemu. Uz podršku publike uspeo je da pronađe energiju i da dobije.

Informer

Novak Đoković priznao da je Rafael Nadal bio bolji


- Ne želite da znate, mnogo različitih emocija na ovakvom meču. Usponi i padovi kada je u pitanju igra, ali i emocije. Dao sam sve od sebe, ali znam da sam mogao da igram bolje. Ponosan sam što sam nastavio da se borim i što sam bio u igri do poslednjeg udarca. Izgubio sam od boljeg igrača danas, imao sam šanse i nisam ih iskoristio. Moram da prihvatim ovaj poraz - sportski je priznao Novak.

Pre meča se mnogo pričalo kako noćni termin više odgovara Đokoviću.

- Nije to uticalo na mene, ljudi vole da pričaju... To je bperiod i uzbuđenje pred ovako veliki meč, svi žele da nešto kažu, da komentarišu. Igrali smo u sporim večernjim uslovima, u finalu me počistio sa terena. Ta priča da meni više odgovara noćni termin, a njemu manje... Ne slažem se uopšte sa tim.