Autor: Informer.rs

02.06.2022.

16:54

Foto: Tanjug

Sport

NORVEŽANIN IZNENADIO IZJAVOM O ČILIĆU: Evo šta je rekao o Hrvatu!

- Ovo su mečevi o kojima sanjate da igrate i nadamo se, naravno, čak i finale, ako je to moguće - rekao je Kasper Rud neposredno nakon što je savladao Danca Holgera Runea u četiri seta.

U polufinalu čeka ga 33-godišnji Marin Čilić, trentno 23. igrač sveta, svojevremeno treći teniser planete i bivši šampion US Opena.

- Moram da budem stvarno koncentriran i dsvoju najbolju igru ​​u polufinalu jer je Marin igrao sjajno cele nedelje i biće to još jedan težak meč. Naravno da imam šansu za finale i došao sam na korak do velikog ostvarenja. Ali, slične šanse ima i Marin Čilić koji će biti novi izuzetno težak protivnik - rekao je Norvežanin.

Marin Čilić i Kasper Rud su do sada igrali dva puta, a oba puta je slavio mladi Norvežanin. Prošle godine u Torontu, i 2020. u Rimu.

- Igrao sam protiv mladog igrača i na meni je bio pritisak da pobedim. Protiv Čilića nemam šta da izgubim, sav je pritisak na njemu -iznenadio je izjavom Norvežanin, jer je i bolje plasiran i ima bolji međusobni skor od Čilića.

Mladi teniser je kasnije pred novinarima pokazao da i u trenucima velike sreće ne gleda samo na sebe.

- Veliki dan za norveški tenis, jer imamo i igračicu Ulrike Eikeri koja je stigla u finale mešovitih parova. Otišla je i korak dalje od mene. Ona će igrati za svoju verovatno najveću titulu u životu pa joj želim sreću - završio je Rud.