Autor: Informer.rs

03.06.2022.

11:25

Foto: AP PHOTO

Sport

SRBIJA ĆE NAVIJATI ZA NEMCA! Ovako Zverev može da pomogne Đokoviću ako pobedi Nadala!

Mesecima Rafael Nadal priča da je povređen, kako ga sve boli, pominje čak i kraj karijere, ali se pretvara u Terminatora kada izađe na teren. U četvrtfinalu je srušio Novaka Đokovića, a od 14.45 u polufinalu Rolan Garosa igraće protiv Aleksandera Zvereva.

-  Imam hroničnu povredu za koju ne postoji tretman. To je deo mog života i posledica je što ne mogu meč da završim ranije. Ukratko, mislim da sam u redu, u smislu fizičke spremnosti, ali isto, kada pričam o stopalu, moram da nađem način da se adaptiram za takmičenje - rekao je nedavno Nadal. 

Informer

Novak Đoković navija za Zvereva

Nema sumnje, Novakovi navijače će navijati za Nemca. Zverev može da zaustavi Rafu da se domogne 22. grend slema u karijeri. Ako bi Đoković imao dva velika trofeja manje od Nadala, bilo bi mu mnogo teže da ga stigne. Ukoliko bi Nadal ostao na 21 Grend slem tituli, Novak bi bio u prilici da ga sustigne već na Vimbldonu ove godine, gde je veliki favorit za titulu.

Informer

Aleksander Zverev i Rafael Nadal bore se za finale Rolan Garosa

Već je poznato da će Novak na ATP listi koja izlazi 13. juna biti treći teniser sveta. Ostaje pitanje samo da li na tronu biti Zverev ili Medvedev. Ali, ukoliko bi Nadal osvojio titulu na Rolan Garosu, Novak bi pao na četvrto mesto. Još jedan razlog da navijačli navijaju za Nemca.

Nije na odmet pomenuti da su Đoković i Zverev veliki prijatelji. Nemac je bio jedan od retkih koji je stao na stranu prvog tenisera sveta kada je početkom godine bio zarobljen u Australiji, jer nije bio vakcinisan.

S druge strane, Rafa je tada udario po Novaku. Bila su našem teniseru ugrožena osnovna ljudska prava. a Španac je smatrao da je u redu to što rade Australijanci.