Autor: Informer.rs

04.06.2022.

17:16

Foto: Tanjug/AP

Sport

IGA PLAKALA NAKON OSVOJENOG ROLAN GAROSA! Poljakinja podržala UKRAJINU!

Švjontek je do drugog trofeja na Rolan Garosu, posle onog osvojenog 2020. godine, odnosno do druge grend slem titule u karijeri, stigla posle nešto više od sat vremena igre. Poljska teniserka je nakon meča imala šta i da kaže, a prve reči posvetila je Amerikanki Kori Gof.

- Uradila si ovde sjajan posao i ja u tim godinama nisam znala šta da radim - rekla je Iga Švjontek svojoj današnjoj rivalki, a potom je uputila reči zahvalnosti timu koji je prati poslednjih godina.

Informer

- Želim da se zahvalim mom timu, vi ste najbolji. Hvala vam, uvek sam srećna. Kada se svi delovi slože znam koliko smo puno radili na tome i hvala vam puno na toj podršci - jasna je bila Poljakinja.

Iga Švjontek je i pre dve godine u Parizu osvojila Rolan Garos, a danas je njega "trofejna vitrina" dobila još jedan grend slem pehar. 

- Pre dve godine sam ovde osvojila titulu, bilo je to potpuno neverovatno, ali ove godine je bila skroz drugačija situacija. Hvala svim navijačima koji su došli ovde da me podrže. Uvek imam posebnu motivaciju kada dođem u Pariz, uvek mi je drago kada se vratim ovde - jasna je bila osvajačica Rolan Garosa.

Za kraj, Iga Švjontek je imala i poruku za narod u Ukrajini tokom ratnog stanja. 

- Imam poruku i za narod Ukrajine. Želim im da ostanu jaki u ovim teškim trenucima - podvukla je Iga.