Autor: Informer.rs

05.06.2022.

17:03

Foto: REUTERS/Asanka Brendon

Sport

KAKO DA NE... NADAL SE NAVODNO NIJE SPREMAO ZA ROLAN GAROS! Španac LETI PO TERENU, a muče ga "povrede"!

Iako je Rafael Nadal od starta godine jedan od najkonstantnijih tenisera na ATP turu, nekadašnji španski teniser Karlos Moja ističe da Bik sa Majorke ima ozbiljnih problema sa zdravljem. Nadal je u 2022. godini osvojio titulu na Australijan openu, a danas se bori za novi trofej na Rolan Garosu. 

Karlos Moja je za "Ekip" istakao kako se Nadal uopšte nije spremao za Australijan open, a da stvar bude još "zanimljivija", navodno, za Rolan Garos se pripremao još manje...

- Ako pobedi, moje mišljenje je da će to biti titula za koju bi trebalo da dobije najveće priznanje. Slično sam mislio i kada je osvojio Australiju ranije ove godine. Obe te titule su na samom vrhu. Pripreme za Australiju nisu postojale, a ovde su bile još kraće. Ali, ovo je šljaka, ovo je Rolan Garos i sa Rafom je tu sve moguće. Ako pobedi, ovu titulu bih, možda, stavio ispred Australijan open - rekao je Moja. 

Informer

Rafa je 13 puta osvojio Rolan Garos, a Grend slem titulu ukupno 21 put, po čemu je najbolji u istoriji. Novak Đoković ima 20, isto koliko i Rodžer Federer. Ipak, pitanje je da li bi konto trofeja bio ovakav da srpskog tenisera nisu kočili na svakom koraku ove sezone.