Autor: Informer.rs

09.06.2022.

20:47

Foto: reuters

Sport

SRAMNA ODLUKA, A RAZMEĆU SE PARAMA! Najveći nagradni FOND IKADA na Vimbldonu!

Za desetak dana očekuje nas početak novog grend slema ove sezone. Poznato je da Vimbldon u svetu tenisa važi i za najprestižniji turnir ikada, a čelnici londongskog grend slema pomerili su lestvicu u organizaciji. Naime, teniseri će se na travi ove sezone boriti za najveći nagradni fond ikada. 

Šampioni u muškom i ženskom singlu dobiće po dva miliona funti, odnosno 2,34 miliona evra, a nagradni fond iznosi 47.000.000 evra! Podsećamo, na sve to je uticala činjenica da će Vimbldon po prvi put od 2019. godine biti održan pred punim tribinama. 

Nagradni fond porastao je za velikih 26 odsto u odnosu na 2021. godinu, a igrači koji budu igrali u prvoj rundi singla dobiće garantovanih 50 hiljada funti. 

Informer

- Povećanje u nagradnom fondu samo demonstrira koliko su za naš turnir bitni igrači - istakao je direktor Ol Ingland kluba Ian Hjuit. 

Ipak, Vimbldon će ove sezone biti znatno oslabljen budući da je vlast u Velikoj Britaniji odlučila da na turniru neće smeti da učestvuju teniseri i teniserke iz Rusije i Belorusije. Pored toga, grend slem u Londonu bi zbog te odluke mogao da zakomplikuje situaciju u "belom sportu". 

ATP je rešio da uspeh na Vimbldonu ne utiče na rangiranje igrača već da se samo brišu bodovi iz prethodne sezone. To će najviše pogoditi branioca trofeja Novaka Đokovića koji bi zbog toga mogao da padne i na četvrto mesto ATP liste...