Autor: Informer.rs

16.06.2022.

11:08

Foto: reuters

Sport

HITNO, NAVIJAČI U STRAHU! Vanredna konferencija Rafaela Nadala!

Španski mediji prenose da će teme konferencije biti trudnoća njegove žene Meri Pereljo i stanje u kojem se nalazi zbog stopala. 

Neizvesno je i dalje da li će Rafael Nadal igrati u Londonu zbog povrede stopala.  Mesecima Rafa kuka kako ne može da hoda, ali je uspeo da osovji Australija open i Rolan Garos. Pre nekoliko dana posle takmičenja u Parizu pojavio se sa štakama.

Podvrgnut je zdravstvenom tretmanu, zbog problema sa bolom u levom stopalu. Prema rečima Rafinog portparola Benita Peres-Barbadilja, "kralj šljake" je započeo proces oporavka od povrede stopala.

Informer

Rafael Nadal doneo odluku o Vimbldonu

Anestezija traje sedam ili osam sati i umrtvljuje moj osetljivi nerv. Doktor mi je injekcije davao direktno u nervne završetke. U finalu su moji prsti zaspali, nisam imao nikakav osećaj u njima, trnuli su mi, ali imao sam neophodnu kontrolu skočnog zgloba kako bih mogao da se takmičim. Kontrola nad stopalom postoji, ne i osetljivost, tako da postoji malo veći rizik da dođe do uvrtanja skočnog zgloba. To je sada realnost, ali ova situacija ne može trajati doveka. Bar sam uspeo da osvojim turnir, jer mogu da se krećem i trčim -  rekao je pre nekoliko dana Bik sa Majorke.

Rafa je nedavno osvojio 22. Grend slem titulu u karijeri na Rolan Garosu. U međuvremenu je njegov stric Toni Nadal rekao da očekuje da "Bik sa Majorke" igra na trećem Grend slemu sezone.

- U ovom trenutku je Vimbldon prioritet. Grend slem turniri su uvek prioritet, ali telo će mi dati odgovor da li idem u London ili ne -  rekao je ranije Nadal, koji je Vimbldon osvojio 2008. i 2010. godine.