Autor: Informer.rs

19.06.2022.

13:30 >> 16:16

Foto: Tanjug

Sport

KRAJINOVIĆ BEZ ŠANSE - NIŠTA OD TITULE! Beretini je ŠAMPION Kvinsa!

Pokazao je Mateo Beretini prethone sezone na Vimbldonu da se izuzetno dobro snalazi na travi, a potvrda toga stigla je danas u Kvinsu. Italijanski teniser savladao je bez previše problema Filipa Krajinovića i osvojio titulu pred treći ovosezonski grend slem - 2:0 (7:5, 6:4)!

Odigrao je Krajinović izuzetan turnir u Kvinsu, na iznenađenje mnogih stigao do finala, ali je tu naleteo na italijanski zid. Ogroman broj neiznuđenih grešaka, posebno u drugom setu skupo je koštao srpskog tenisera, a prošlogodišnji finalista Vimbldona surovo je koristio svaku šansu koja mu se ukazala. 

Vodili su Krajinović i Beretini veliku borbu u prvom setu. Viđen je po jedan brejk na obe strane, a prvi je "napao" Italijan. Već u petom gemu je Beretini uzeo servis srpskom teniseru, ali je u narednom Filip uzvratio istom merom i poravnao rezultat. Sve je vodilo ka taj-brejku, ali je u odlučujućem 12. italijanski teniser uspeo da iskoristi brejk-šansu i povede sa 1:0. 

Informer

Bio je to i početak kraja za Filipa Krajinovića. Beretini je servirao sa mnogo rizika, imao i nekoliko duplih grešaka, ali mu se sve isplatilo budući da je ogroman broj poene uzeo upravo posle servis vinera. Sa druge strane, forhend nije funkcionisao kod srpskog tenisera, i u petom gemu Beretini je stekao ogroman kapital za titulu u Kvinsu. 

Do kraja meča Italijan je samo "odradio" posao, osigurao pobedu i titulu pred Vimbldon. Ipak, Krajinović ima mnogo razloga za zadovoljstvo budući da je na Kvinsu pokazao najbolje partije od početka sezone i tako najavio dobre igre na predstojećem grend slemu. 

TOK MEČA

FILIP KRAJINOVIĆ - MATEO BERETINI 0:2 (5:7, 4:6)

DRUGI SET

4:5 - Siguran je Krajinović na svom servisu, ali sada sledi teži deo posla. Beretini će servirati za titulu!

3:5 - Imao je šansu Krajinović da napadne servis rivala i ponovo se vrati "u život", ipak, sa dva sjajna servisa Beretini uspeva da se odbrani i sada će srpski teniser servirati za opstanak na turniru! 

3:4 - Uspeva Krajinović da smanji zaostatak, ali čini se kao da Beretini nije ni imao mnogo motiva da napadne servis srpskog tenisera. Sada je Italijan na potezu. 

2:4 - Osigurava Italijan brejk koji napravio u prethodnom gemu i sada sigurno grabi ka titulu u Kvinsu! 

2:3 - Novi brejk za Beretinija u ovom meču, koji vodi i grabi prema peharu.

2:2 - Imao je Filip 15:15 u ovom gemu, ali je Italijan vezao tri poena i izjednačio rezultat.

2:1 - Dobro servisi Krajinovića u ovom gemu donose mu novo vođstvo.

1:1 - Izjednačava Beretini bez izgubljenog poena.

1:0 - Osvaja Srbin prvi gem na početku drugog perioda.

Počeo je drugi set servisom Filipa Krajinovića.

PRVI SET

5:7 - Završen je prvi set, dobio ga je Italijan, posle samo jedne kobne greške Krajinovića načinjene u 11. gemu.

5:6 - Ne, ne, ne... U najgorem trenutku novi brejk za Matea Beretinija, koji će u narednom gemu servirati za osvajanje seta.

5:5 - Ni Beretini ne odustaje, opet je nerešeno.

Informer

Beretini

5:4 - Ne dozvoljava Filip novo iznenađenje, srpski as ponovo vodi.

4:4 - Odličan gem za Beretinija, brzo, efikasno i precizno za izjednačenje.

4:3 - Dobija gem Krajinović, za razliku od prethodnih, prvi put bez komplikacija. Mateo se u ovom poenu ništa nije pitao.

3:3 - Ma takooooo je Filipeeeeeeeeee!!! Sjajnim volejom je Krajinović uspeo da odgovori Italijanu i momentalno vrati izgubljeno u prethodnom gemu! Idemo ispočetka.

2:3 - BREJK!!!! Vodio je Filip 40:15, Italijan potom osvojio četiri uzastopna poena i posle tri propuštene prilike, prvi stigao do brejka u ovom meču! Šteta, propustio je Krajinović ogromnu prednost na svoj servis.

2:2 - Novi siguran poen za Beretinija, sa "nulom" je došao do drugog gema.

Informer

Mateo Beretini

2:1 - Ponovo je Krajinović bio u problemu. Suočavao se Srbin sa brejk loptom i u ovom gemu, ali je uspeo da još jednom izađe kao pobednik i spreči Beretinija da dođe do osetnije prednosti.

1:1 - Izjednačava odmah Mateo Beretini, prepustivši srpskom asu samo jedan poen u drugom gemu.

1:0 - Dobro je otvorio Filip duel, iako je dozvolio Italijanu da stekne tri vezane brejk lopte (0:40). I pored nezavidne situacije, Krajinović se "vratio u život" i stigao do "đusa", a potom divnim servisima i do prve gem lopte. Sa pet vezanih poena iščupao se Srbin iz očajne situacije.

Počeo je meč.

14:37 - Prvi će servirati Filip Krajinović, Beretini je odabrao da prima servis.

14:33 - Rivali su izašli na teren, kao slabije rangiran prvi je pred publiku izašao Filip Krajinović, odmah potom i Beretini. 

14:32 - Evo kako izgleda pehar turnira u Kvinsu.

14:29 - Za nekoliko trenutaka počinje meč u Londonu.

14:00 - Mateo Beretini je u dosadapnjoj karijeri osvojio turnire u Gštadu, Budimpešti, Štutgartu, Srbija open, Kvinsu i ponovo Štutgart. Pehar iz Nemačke mu je jedini u ovoj sezoni.

Sa druge strane, izgubio je finala u Minhenu, Madridu i Vimbldonu.

13:30 - Dobrodošli na naš blog posvećen meču Filipa Krajinovića i Matee Beretinija u finalu Kvinsa.