Autor: Informer.rs

22.06.2022.

10:33

Foto: reuters

Sport

SRPKINJA I AMERIKANKA BLJUJU VATRU ZBOG DOPING TESTIRANJA: Ne širite laži! Sve je opasno pogrešno protumačeno

Kako je preneo "Dejli Mejl" navodno teniseri i teniserke imaju manje testiranja nego što se to navodi u zvaničnim knjigama ITF-a.

Brzo je stigao odgivor Nekoliko dana kasnije stigao je odgovor od teniserki, koje su se osvrnule na navode da su pred turnir u Majamiju teniserke najavile kada će imati doping test.

- Ovo je opasno pogrešno protumačeno. Taj "doping test" koji smo mogli da "zakažemo" u Majamiju je bilo prikupljanje pasoša krvi, koji predsatvlja uzorke krvi svih sportista koje im dajemo svake godine, kako bi nenajavljeni doping testovi mogli da se uporede sa tim uzorkom i da se tim putem istraže abnormalnosti - navela je Andrea Petković, dok je Amerikanka bila oštrija:

Informer

Medison Kiz

- Oni koriste 'zakazane' pasoše krvi kao osnovu na osnovu koje testiraju druge uzorke u budućnosti. Probudili su me u 6.30 ujutru bukvalno pre tri dana za nenajavljeni doping test. Ne širite ovo lažno s..nje - podvukla je Medison Kiz.

Novinar Janik Šnajder, koji je radio na pomenutom istraživanju "Dejli Mejla", naveo je da je ITF u jednom trenutku razmatrao da suspendijue nekog "visokorangiranog igrača", ali da ništa od toga na kraju nije bilo.