Autor: Informer.rs

25.06.2022.

11:02

Foto: printscreen

Sport

FEDEREROV PAD UTIČE NA NOVAKA I NADALA! Sve oči uprte u Švajcarca!

Švajcarac je obradovao navijače kada je najavio da bi mogao da zaigra na Lejver kupu početkom jeseni, a očekuje se da će igrati i na turniru u svom rodnom gradu, Bazelu.

Na njegovu i žalost svoh onih koji ga vole i podržavaju, osvajač 20 grend slem titula pada na ATP listi i trenutno je na 96. mestu sa 600 bodova, koji će uskoro biti obrisani. Sa obzirom na to da se ove godine ne dodeljuju poeni za Vimbldon, a Federer ne igra, njemu će na kraju turnira, tačnije 10. jula, biti sve obrisano!

Informer

 

Na taj način će Federer nestati sa ATP liste prvi put još od 1997. godine! I to nije sve! Ukoliko Rodžer, bude rešio da igra i u svojoj 41. godini, to neće biti baš sjajno za mnoge tenisere iz vrha, pa i Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Federer im može biti protivnik već u prvom kolu nekog od narednih turnira, a Švajcarac će morati da traži i vajld karte da bi igrao na bilo kom takmičenju, što s obzirom na njegovo ime i popularnost, ne bi predstavljalo problem.

Sve je manje prilike da vidimo članove velike trojke na istom takmičenju, a izgleda će tako biti barem do kraja ove i početka naredne sezone!