Autor: Informer.rs

26.06.2022.

14:36

Foto: REUTERS/Paul Childs

Sport

DA LI JE MOGUĆE? I TO SE DESILO! Konačno, Nadal ne kuka zbog povrede!

Španac je osvojio Australijan open, pa Rolan Garos. Pred jedan i drugi grend slem, kako je pričao, nije znao da li će moći da igra. 

Nadala ništa ne boli

Pred Vimbldon, koji počinje u ponedeljak, ima dobre vesti. Ne kuka zbog povrede!

- Ovde sam, znači stvari idu nabolje. Iskreno, da nije tako, ne bih bio ovde. Veoma sam zadovoljan kako je sve prošlo. Ne mogu da budem super srećan jer ne znam šta će se sve desiti, ali mogu da pričam o osećanjima koje imam u poslednje dve sedmice. Mogu normalno da hodam kada se probudim. Nemam one bolove koje sam imao u poslednjih godinu i po dana - rekao je Nadal pre napad na treći grend slem ove sezone. 

Rekao je da ne može da garantuje da će sve biti dobro u budućnosti.

Informer

 

- Ne mogu da vam kažem da li će taj povoljan momenat trajati nedelju, dva ili tri meseca. Tretman koji sam uradio nije otklonio moju povredu, niti je poboljšao, ali je nestalo tog bola. To je bio glavni cilj 

Ono što sve najviše interesuje je da li Rafa ima snage da stigne do kalendarskog grend slema. 

- Prošlost je prošlost. Nisam za to da živite ono što ste postigli jer u sportu nemate vremena da razmišljate o stvarima koje su se desile. To je nešto što će biti u mom muzeju do kraja života. To je nešto na šta sam veoma ponosan. Kraj prošle godine, kao i početak ove nisu bili laki za mene, iako sam imao neverovatan početak sezone. Što se tiče rezultata, bilo je ovo vrhunskih šest meseci. Uživam jer su bili neočekivani, ali sada je vreme da krenemo dalje. Najvažnije je da nastavim da uživam u svom svakodnevnom poslu i svakodnevnom životu igrajući tenis.

Diže Federera u nebesa

Potom je pričao o Rodžeru Federeru. 

- Obojica smo osvojili velike titule igrajući jedan protiv drugog. Teško je razmišljati o tenisu u poslednjih 15 ili 20 godina bez razmišljanja o našem rivalstvu. Igrali smo na svim velikim stadionima, osim u Njujorku. Na neki način teramo sebe da budemo bolji jer tako postaju bolji i naši rivali. Kada imate nekoga veoma dobrog ispred sebe, pomaže vam da znate stvari koje morate da uradite da biste vi bili bolji. Naš odnos je oduvek bio veoma pozitivan, prijateljski - zaključio je Rafa koji prvi meč na Vimbldonu igra protiv Serundola u utorak.