Autor: Informer.rs

27.06.2022.

00:11

Foto: Reuters

Sport

NADALOV NASLEDNIK ISKREN PRED VIMBLDON! Učim od Novaka...

Osvojivši dve masters titule, u Majamiju i Madridu, ali i dva turnira Serije 500, u Riju i Barseloni Karlos Alkaraz je douševio teniski svet! Nema mladi španac kojeg mnogi nazivaju Nadalovim naslednikom mnogo iskustva kada je reč o igri na travi, ali se ne opterećuje time šta drugi očekuju od njega.

Informer

 

- Pokušavam da ne razmišljam o tome šta drigi očekuju od mene. Ljudi uvek žele da pobeđujem i ne gledaju dalje od toga. Kad izgubim, to je razočaranje za njih, ne za mene. Svaki turnir igram za sebe, za moje ljude, one najbliže meni. Sve dok ne razočaram njih, dobro je. Ne gledam na očekivanja drugih - kaže Karlos.

Informer

 

Nedavno je osećao da ima problema sa laktom, pa je proteklih dana trenirao sa zaštitom.

- Sada se osećam dobro, nedelja je bila pozitivna. Lakat je u redu, ne osećam nelagodnost. Prilagođavamo se na travu, igram sa zaštitom za lakat, nikad nisam pre to nosio. Dobro je što igram ne razmišljajući o laktu. Sto odsto sam spreman! Kretanje na travi je najkomplikovanija stvar za mene. Teško je startovati, kada te napadnu i kada te pomeraju u stranu. Taj prvi brzi korak je težak za mene, radim na tome. Trudim se da učim i kopiram one najbolje! Novaka, Rafu, Rodžera i Endija! Oni su najbolji u tom smislu kretanja- zaključio je Alkaraz.

Njegov protivnik na startu Vimbldona je Nemac Jan-Lenard Štruf.