Autor: Informer.rs

28.06.2022.

12:14

Foto: ap photo

Sport

KOLAPS NA VIMBLDONU! I Mateo Beretini se zbog korone povukao sa Vimbldona!

Kako je saopštio putem Instagrama, testiran je prošlogodišnji finalista na koronavirus i neće moći da igra u nastavku trećeg grend slema u sezoni.

- Osetio sam se kao da imam prehladu... Simptomi su bili blagi, ali morao sam da se testiram zbog svih u okruženju. Nemam reči da opišem koliko sam razočaran. San je završen za ovu godinu, ali vratiću se još jači. Hvala vam na podršci - rekao je Mateo Beretini.

Pre nekoliko dana kada je Novak Đoković trenirao sa Marinom Čilićem, Rafale Nadal je sparingovao sa Mateom Beretinijem, pa je sad i Španac u opasnosti. 

Prošlogodišnji finalista ove sezone je bio sjajan na travi, osvojio je Kvins i imao skor 9:0, a u prvom kolu je trebalo da igra sa Kristijanom Garinom.

Pošto je Marin Čilić trenirao sa Novakom Đokovićem Englezi spekulišu da bi Srbin mogao da završi takmičenje ako bude pozitivan na testu.

- Ljudi, tužan sam što moram da vam saopštim da sam pozitivan na koronu. Bio sam u samoizolaciji i nadao se da ću se oporaviti za turnir, ali nažalosti i dalje se ne osećam dobro i spremno da prikažem najbolju igru. Srce mi je slomljeno što ne mogu da igram Vimbldon i što se moja sezona na travi ovako završava. Nadam se da ću igrati naredne godine - poručio je Marin Čilić