Autor: Informer.rs

30.06.2022.

23:22

Foto: REUTERS/Toby Melville

Sport

JEDNOSTAVNO JE - RAZBIO ME! Krajinović ZADOVOLJAN posle poraza!

Krajinović, 31. igrač sveta je od 40. tenisera na ATP listi poražen za sat i 25 minuta. Tokom celog meča Krajinović nije uspeo da oduzme servis rivalu, dok je Kirjos šest puta napravio brejk.

Srpski igrač je prethodno u prvom kolu pobedio Čeha Jiržija Lehečku, i tako je ostvario prvi trijumf na londonskom grend slemu. Kirjos u trećem kolu igra protiv Stefanosa Cicipasa.

- Jednostavno je - razbio me. Kada ima ovakav dan nemam šta da tražim, posebno na travi. Statistike su nerealne bile danas. Zabio je preko 30 aseva i 50 vinera. Sve je išlo u njegovu korist, nisam očekivao da će me toliko razneti, ali nisam tužan, niti razočaran. Kada neko tako odigra i bolji je ostaje ti samo da se rukuješ. Dao sam sve od sebe i verovatno ispao smešan - rekao je Krajinović za "Sportklub". 

Mnogi su Krjainoviću davali savete da bi ukoliko isprovocira Nika Kirjosa mogao da sebi olakša posao u drugom kolu Vimbldona. Ipak, srpski teniser ističe da o tome nije razmišljao. 

Informer

- Nemam ja to u sebi, ne znam kako da radim, nisam nikada pokušavao. Bio je kulturan prema meni i pre i posle meča. Čestitao mi je za svaki dobar udarac, nisam razmišljao o tome, samo da ne servira ispod ruke, to je jedino - jasan je bio srpski teniser. 

Krajinović iza sebe ima dobar period na travi, a slede tri turnira na šljaci. 

- Zadovoljan sam kako je prošla sezona na travi, uzeo sam 300 poena. Igrao sam finale Kvinsa, prošao prvo kolo. Imao sam nagaznu minu, mislim da niko njega ne želi sa druge strane mreže, a sa ovakvom igrom može da pobedi svakoga. Sada me čeka šljaka, nisam siguran za Baštad, ali definitivno Hamburg i Umag. U dobroj sam poziciji, uzeo sam dosta poena, to mi se sviđa i moći ću da igram sve glavne turnire - podvukao je Krajinović.