Autor: Informer.rs

30.06.2022.

23:46

Foto: Tanjug/AP

Sport

KREATIVAN SAM, ALI NE KAO FEDERER! Cicipas SAMOUVEREN pred duel sa Kirjosom!

Iako Stefanos Cicipas ne važi za dobrog tenisera na travnatoj podlozi, grči as je danas u duelu sa Džordanom Tompsonom pokazao koliko može da bude nezgodan na Vimbldonu. Peti teniser sveta je u tri seta eliminisao Australijanca sa 6:2, 6:3, 7:5 za samo dva časa igre. 

- Osećao sam se dobro od samog početka. Bio sam samouveren kada su u pitanju stvari u vezi sa kojima nisam bio siguran u meču prvog kola. Servis mi je bio odličan, bio sam usredsređen, igra mi je bila raznovrsna, ni u čemu nisam preterivao, bio sam konzistentan. Loptica je uglavnom završavala tamo gde sam želeo, to mi je mnogo pomoglo - rekao je Stefanos Cicipas nakon pobede u drugom kolu Vimbldona. 

Grčki teniser će u trećem kolu igrati protiv Nika Kirjosa. Australijanac je bio i više nego siguran budući da je savladao Filipa Krajinovića sa 3:0, a njih dvojica su ove sezone već igrali na travi.

Informer

- Nik ima više mečeva na ovim terenima od mene. Tvrdi da voli travu. Verujem da mu je igra dobra na toj podlozi. Oduševljen sam što se sastajemo. Veoma ga poštujem i ono što pokušava da uradi na terenu. Iako važi za kontroverznu ličnost, mislim da igra dobar tenis. Pokušaću da odradim svoj deo posla i koncentrišem se na svoju igru od početka do kraja meča - jasan je Grk. 

Novinare je zanimalo koje su prednosti Stefanosa Cicipasa u duelu sa Nikom Kirjosom. Australijanac je poznat po svojoj ličnosti, a o tome se u svetu tenisa dosta diskutovalo poslednjih godina. 

- Rekao bih da imam prilično jak mentalitet. Ako padnem, uvek ću ustati i nastaviti naporno da radim. Za mene nema dana u kojima bih rekao – ne želim da treniram danas. Mislim da su ostali igrači malo skloniji tome od mene. Kada je individualnost u pitanju, mislim da ona kod mene najviše dolazi do izražaja u kontekstu discipline, spretnosti i mentalne čvrstine.

Informer

Kada igram svoj najbolji tenis, osećam da mogu da ‚pročitam‘ igru i da budem kreativan na terenu. Verovatno ne koliko i Rodžer Federer, to je sasvim drugi nivo – on je prosto svuda po terenu i radi lude stvari. Ponekad imam tu fluidnost i fleksibilnost na terenu – tada izlazim na mrežu, nisam stegnut i fokusiran prevashondo na jednu stvar - podvukao je Cicipas.