Autor: Informer.rs

02.07.2022.

08:17

Foto: reuters

Sport

PROMENA NA ŠTETU NOVAKA ĐOKOVIĆA! Sve rade samo da SRBIN ne osvoji VIMBLDON!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković stigao je u London kako bi odbranio trofej na Vimbldonu i pojurio 21. grend slem titulu. Poznato je da su Britanci tradicionalan narod koji drži do običaja, te da jako teško menjaju usađene navike, ali su jednu od takvih izbacili iz upotrebe i to na štetu srpskog majstora. 

Naime, posle 150 godina tradicije organizatori Vimbldona rešili su da dozvole teniserima treninge na Centralom terenu. Do sada je praksa bila da se glavni stadion na trećem grend slemu u sezoni otvara duelom prvog kola, a da to "ekskluzivno pravo" ima aktuelni šampion. U ovom slučaju je to Novak Đoković, ali ove sezone nije bilo tako...

Branioci trofeja i u muškoj i u ženskoj kategoriji igrali su mečeve prvog kola na Centralnom terenu. Ideja je da gledaoci vide ono najbolje što tenis može da ponudi, ali je ovoga puta utisak bio drugačiji. Naime, trava je posle treniranja počela da se "suši" i haba, te Đoković nije imao mogućnost nastupa u idealnim uslovima kao prethodnih godina! 

Informer

- Nisam obožavalac promene koju je napravio Vimbldon, da igrači treniraju na Centralnom terenu pred turnir. Nikada nisam mislio da će nekome dozvoliti da uđe na to mesto pre branioca titule - rekao je Novak Đoković. 

Srpski teniser je šest puta u karijeri osvajao Vimbldon, a promena u organizaciji desila se prvi put. Pre njega je na Centralnom terenu trenirao i Rafael Nadal koji je dva puta bio šampion u Londonu, poslednji put 2010. godine!