Autor: Informer.rs

02.07.2022.

10:45

Foto: reuters

Sport

RUSKINJA PREVARILA BRITANCE! Promenila ZASTAVU, zaigrala na VIMBLDONU pa poručila! VOLIM RUSIJU!

Britanska vlada rešila je da ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama zabrani ušeće na Vimbldonu. Velika većina nije mogla da se izbori sa administrativnom barijerom, ali takvih problema nije imala Natelije Dzalamidze. 

Ruskinja je pred Vimbldon promenila zastavu pod kojom igra, iskoristila činjenicu da ima i državljanstvo Gruzije, te na Vimbldonu predstavlja tu zemlju. 

- Razmišljala sam da to uradim i ranije. Nije kao da sam aplicirala za novi pasoš, jer već dugo imam gruzijski pasoš, a sad sam samo promenila zastavu države za koju nastupam. Ruskim teniserima je zabranjeno da igraju ovde i pomislila sam zašto da izgubim priliku da se takmičim - rekla je 29-godišnja teniserka. 

Natelija Dzalamidze važi za jednu od najboljih dubl teniserki na svetu, ali je neposredno pred Vimbldon donela odluku kako bi ostala u samom vrhu. Ruskinja ističe da je ovo bila jedinstvena prilika i da je morala da je iskoristi. 

- Sada imam 29 godina. Koliko ću još godina da igram tenis? Odluku sam donela da bih imala priliku u budućnosti da se takmičim na Olimpijskim igrama - jasna je Dzalamidze. 

Na kraju, ona je otkrila da voli i Rusiju i Gruziju, da je dete mešovitog braka i da će obe zemlje uvek gledati kao svoje. Dzalamidze igra u paru sa našom Aleksandrom Krunić, a njih dve su uspele da prođu prvo kolo Vimbldona i ugovore duel sa Votson i Dart u šesnaestini finala.