Autor: Informer.rs

03.07.2022.

20:40

Foto: Tanjug

Sport

SENZACIJA! ALKARAZ DEKLASIRAN! Italijan isprašio Španca, a sada čeka Novaka!

Alkaraz se nalazio u četvrtini žreba u kojoj je i najbolji srpski teniser Novak Đoković, tako da ih je obojicu od međusobnog duela delila po jedna „stepenica“. Mnogi su već videli duel Španca i Srbina u narednom kolu, iako poznavaoci tenisa nisu mnogo iznenađeni što je Siner pobedio Alkaraza, ali jesu što je deklasiran u prvom setu, a na kraju je uspeo teškom mukom da osvoji samo jedan!

No, krenimo redom...

Informer

 

Siner je bukvalno pregazio fenomenalnog mladog Španca sa 6:1 u prvom setu!

Informer

 

U drugom je Alkaraz pružio veći otpor, ali nedovoljno veliki, pa je Italijan slavio sa 6:4!

Bilo je uzbudljivo u trećem setu! Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis, a onda je Alkaraz došao do 5:4 i prebacio pritisak na Sinera koji je servirao za opstanak u setu! Ovaj je bio na visini zadatka, pa je set ušao u taj-brejk!

Detalji su odlučivali, a kada je bilo najpotrebnije Siner je režirao dramu! Imao je Alkaraz tri set lopte, vodio je 6:3, a onda je Janik dodao gas i izjdnačio na 6:6! Poveo je Italijan 7:6, izjednačio Španac, ponovo poveo Siner sa 8:7, a onda je osledilo novo izjdnačenje!

Informer

 

Igra nerava i živaca pripala je Alkarazu koji je smanjio na 1:2 i najavio nastavak teniskog spektakla! 

U trećem setu je Siner zaigrao na sve ili ništa, nije dozvolio Špancu da se previše nada i samleo ga je 6:3! 

Dakle, Novak Đoković će, ukoliko savlada Holanđanina Tima van Rijthovena, odmeriti snage u narednoj rundi sa Janikom Sinerom!

Podsetimo, Španac je posle uvodnog meča na Vimbldonu, u kojem ga je dobro namučio Jan-Lenard Štruf, uspeo da pronađe formu i protiv Otea je izgledao fantastično, baš kao i u duelu sa Talonom Griksporom u prethodnom kolu.