Autor: Informer.rs

04.07.2022.

07:07

Foto: Tanjug/AP

Sport

NOVAK MOŽE DA IZJEDNAČI FEDEREROV REKORD! Srbin ODUŠEVIO i svog najvećeg HEJTERA!

Treći teniser sveta pobedio je posle dva sata i 37 minuta. Đoković je u drugom i osmom gemu oduzeo servis protivniku i poveo u meču. Van Rajthoven je u sedmom gemu drugog seta oduzeo servis Đokoviću, prednost brejka je sačuvao do kraja i izjednačio je na 1:1.

Šestostruki šampion Vimbldona je u nastavku bio mnogo bolji, prepustio je samo jedan gem protivniku u trećem setu i ponovo je poveo.  Sa dobrom igrom nastavio je i u četvrtom setu, oduzeo je servis Holanđaninu u prvom i sedmom gemu i posle prve meč lopte plasirao se u četvrtfinale. 

Informer

Neposredno pred meč o igrama Novaka Đokovića na Vimbldonu govorio je Mats Vilander. 

- Zaista verujem da Novak ima dobre šanse. Mislim da je ubedljivo najbolji igrač na travi i tako je već nekoliko godina. Izgleda bolje svaki put kaga ponovo izađe na teren - rekao je Mats Vilander. 

Pobeda protiv Tima Van Rajthovena bila je 25. za Novaka Đokovića na Centralnom terenu Vimbldona. Zbog svega toga, legendarni Šveđanin veruje da srpski as može do rekorda. 

- Jasnije mu je šta je potrebno da radi kada je na travi, kako bi trebalo da se kreće, kad treba da prokliza, a da ne padne, bolje razume kako da se kreće na travi. Postoje zaista dobri izgledi da dosegne osam vimbldonskih titula i da završi sa najvećim brojem slemova od svih njih. Ali naravno, izvesni Rafa Nada nas i dalje iznenađuje - podvukao je Šveđanin.