Autor: Informer.rs

05.07.2022.

13:13 >> 18:15

Foto: Tanjug

Sport

BRAVOOO MAJSTORE! Đoković posle drame i preokreta u polufinalu Vimbldona!

Prvi nosilac grend slema u Londonu, Novak Đoković, sa Janikom Sinerom je samo jednom u karijeri odmerio snage i upisao tirjumf bez izgubljneog seta, ali danas je situacija bila dijametralno suprotna u prva dva seta! A onda se Novak preporodio, izdigao iz "pepela" i samleo rivala!

Nije Đoković bio na svom nivou, a Italijan je igrao kao u transu! Iako je fenomenalno krenuo srpski as i poveo sa 4:1 u prvom setu, usledio je neobjašnjiv pad i Janik je dobio taj set sa 7:5!
 
Drugi set je u poptunosti pripao Novakovom rivalu! Čak dva puta je oduzeo servis Srbinu i slavio sa ubedljivih 6:2!

Informer

 

Dao je Novak gas u trećem setu, uspeo da brejkne Sinera i pokazao da se neće tako lako predati! Osvojio je ovaj set 6:3, a onda zaigrao izvanredno u narednom!

Vodio je u četvrtom Đoković 4:0 i bilo je jasno da ne sme sebi da dopusti opuštanje viđeno u prvom setu!Na kraju je dopustio samo dva gema italijanskom teniseru i munjevito stigao do odlučujućeg gema! 

Informer

 

Publika je sa nestrpljenjem iščekivala rasplet u petom setu! Obojica su krenula sigurno i osvajala svoj servis, a onda je treći teniser sveta napravio zlata vredan brejk! Poveo je Nole 2:1 i nagovestio totalni preokret! A onda je na terenu postojao samo Srbin! Stigao je maestralno Nole do 5:2 i servirao je za pobedu! Kako drugačije nego- USPEŠNO! Bravo Novače!

Podsetimo, Novak igra sa pobednikom duela Gofan-Nori!

UŽIVO MEČ

Peti set:

6:2- Kraj! Novak je u polufinalu Vimbldona!

5:2 - BREJK! Au kakav gem i kakava dominacija Novaka! Posle sjajne akrobacije legao je na teren i raširio ruke poput krila, presdrećan kako igra sada! Servira jedan od najboljih tenisera svih vremena za set! 

4:2 - Novak je u ovom setu izgubio samo jedan poen na svoj servis! Sada je Srbin na korak do polufinala! Samo da zadrži servis do kraja...

Informer

 

3:2 - Smanjuje Siner sada vođstvo srpskoga asa!

3:1 - Potvrdio je brejk Novak! Pravi, stari, Đoković se podigao "iz pepela"...

2:1 - BREJK! Bravooooo Nole! Brejk za Srbina kada je najvažnije! Bodri sam sebe naš as, koji je po ko zna koji put pokazao od kakvog je "materijala satkan".

1:1 - Siguran je i Novak na svoj servis! Biće uzbudljivo u ovom setu!

0:1 - Poveo je Siner u odlučujućem setu!

Četvrti set:

Informer

 

6:2 - Povredio se Siner, izvrnuo levi zglob, odmah je dotrčao Đoković, pomogao mu da ustane i nastavio je Italijan ovaj duel! Novak se fenomenalno vratio u meč, a pobednik će biti rešen u narednom setu! 

5:2- E sada su sve oči uprte u Srbina! Ima sjajnu priliku da na vreme reši ovaj set u svoju korist! Poremetio je i poljuljao Sinera pošteno...

5:1 - Samo jedan gem deli Novaka od toga da vrati na početak ovaj meč! Servira Siner za opstanak u setu...

4:1 - Uzima sada Siner prvi gem u ovom setu, a Đoković ima sve u svojim rukama! Podsetimo, pobednik ovog meča igra sa pobednikom duela Gofan-Nori

4:0- Potvrdio je Srbin brejk i ovu prednost sada nikako ne bi smeo da prokocka...

3:0- BREJK ZA NOVAKA! Nikada ne treba otpisivati ovog čoveka! Brejk lopta za Đokovića odlazi u nepovrat posle sjajnog servisa Italijana! Ponovo je nakon toga treći teniser sveta imao priliku da se odlepi i iskoristio je!  

2:0 - Potvrđuje brejk Nole! Lakše sada diše Srbin, ali ima još mnogo da se igra..

1:0 - Bravoooo! Novi brejk za Novaka, sjajno je otvorio ovaj set!

Treći set:

6:3 - Fenomenalan gem Srbina! Smanjuje Novak vođstvo Italijana! Igraće se još dobrog tenisa danas...

Informer

 

5:3 - Imao je dve brejk šanse Nole, ali uspeva to da spasi siner i sada Đoković servira za osvajanje prvog seta danas! 

5:2 -Kakav poen je sada pripao Sineru! Najduži i najatraktivniji, preko 20 udaraca i ovacije za Italijana! Poveo je 15:0, a onda je dao gas Đoković, pokazao da ga nije poremetio onaj izgubljeni poen i došao nadomak osvajanja trećeg seta!

4:2 - Smanjuje Italijan Novakovu prednost, ali raduje što se naš teniser budi! 

4:1- Sjajno! Najlepši poen na meču pripao je Đokoviću, publika u Londonu gleda izvanredan duel, a ono što je najvažnije je da je Novak sve bliži osvajanju ovog seta! Ipak, ne sme sebi da dozvoli opuštanje kao u prvom...

Informer

 

3:1 - Napokon! Brejk Novaka koji dokazuje da se neće tako lako predati i da 0:2 u setovima u njegovom slučaju ne znači mnogo...

2:1 - Ponovo vodi Đoković! Daleko je od svoje igre iz prethodnih mečeva...

1:1 - Sada je Novak imao brejk loptu, ali Siner šalje projektil, pa onda hvata Srbina na krivoj nozi i spašava situaciju! 

1:0- Makar za trenutak se vratio stari Nole, nadamo se da će potrajati...

Drugi set

2:6 -Srbin je u nezavidnom položaju! Mora Nole da nađe izlaz iz "slepe ulice". Poveo je na servis Sinera 30:0, ali Italijan brzo poravnava i preokreće rezultat! 

2:5- BREJK! Dve brejk lopte imao je Italijan, obe je spasio Nole, a drugu uz mnogo sreće i osmeh na licu! Lopta je zakačila vrh mreže i nekako prešla na drugu stranu, a Srbin se istovremeno radovao i izvinjavao! Nakon đusa, ponovo brejk lopta za Sinera, ali je delovalo da je šalje u aut! Uz pomnoć tehnologije, pokazano je da je bila dobra  i to je novi brejk za Janika!  

2:4- Ne dopušta Siner Novaku ni promil šanse da ga ugrozi na njegov servis! Više od 14 godina je mlađi Italijan i igra bez ikakve doze straha od Noleta! To mu i te kako daje rezultate...

2:3- Smanjuje sada Novak prednost rivala, ali čeka ga paklen posao...

1:3- Potvrđuje brejk Siner! Novak mora što pre da nađe način da poremeti ritam i igru Janika, jer igra kao u transu...

1:2- BREJK! Siner sjajno otvara set i već na početku uspeva da brejkne srpskog asa! Fenomenalno igra Italijan! Najteži posao za Novaka na turniru do sada...

Informer

 

1:1 -  Uzvraća Siner! Publika uživa u tenisu dva odlična igrača...Najpre siguran gem za Novaka na startu prvog seta, a onda rutinski i za Sinera.

1:0- Siguran je Novak na svoj servis i biće sjajno ako ostavi prvi set iza sebe!

Informer

 

Prvi set

5:7 - Šok! Od 4:1 do gubitka seta, Siner dobija uvodni set sa 7:5.  Đoković i dalje van seta, neverrovatno je šta se desilo u prvom setu. 

5:6- Siner igra fenomenalno i sada servira za prvi set! Đokovićeva igra pe raspala osle vođstva od 4:1. Pravi greške i neverovatne izbore udaraca, dok je Italijan pustio ruku i maltene sve pogađa - 6:5.

5:5 - Velika borba se tek rasplamsala! Neće biti lako Novaku!

5:4- Poveo je Novak, ali tvrd je orah Italijan!

4:4 - Italijanski teniser potvrdio je brejk, Nole nije pružio ni sada poseban otpor, smao je uzeo poen na servis rivala.

4:3 - Brejk! Posle propuštene brejk šanse u prošlom gemu, sada je Novak bio na testu i pao je. Siner koristi ukazanu priliku,  pravi brejk i vraća se u set, a s druge strane nije morao da se pomuči mnogo!  

4:2 - Umalo dupli brejk Novaka, ali spasio se Siner dobrim servisom i smanjio prednost Đokovića,ali i dalje ima brejk minusa.

4:1 - Uspeo je Siner da se približi i dođe do 30:30, ali je Nole ispalio dva sjajna servisa i srušio sve nade mlado rivalu.

Informer

Kejt i Vilijam gledaju Novaka Đokovića

3:1 - Ulazi Siner polako u meč, dolazi do prvog gema  u prvom setu!

3:0 - Potvrđen brejk, vrlo lako Nole osvaja gemove na svoj servis.

2:0 - Bravooo! Brejk Novaka na startu meča! Nervozan je Siner, drhti ruka, napravio je dvostruku servis grešku, dozvolio Novaku 40:0. Uspeo je dve brejk lopte da spasi, ali ne i treću.

1:0 - Žestok početak najboljeg tenisera Srbije, osvaja prvi gem u meču bez izgubljenog poena.

14.30 - Igrači su na terenu zagrevaju se za početak meča.

14.20 - Jasno je Sineru da mu neće biti lako protiv trećeg tenisera sveta.

Biće vrlo težak meč. Novak igra zaista dobro. Daću sve od sebe. To je minumum. Pokušaću da uživam u svakom trenutku na terenu, kao što je bio slučaj i protiv Alkarasa

14.00 - Novak se sa Stefanom spremao za meč sa Sinerom.

13.45 - Krajem 2020. godine je Novak Đoković govorio o budućnosti tenisa, a još tada je rekao da bi njegov današnji rival mogao da jednog dana bude prvi igrač sveta.

- Vidim mnogo kvaliteta u mladim igračima. Janik Siner definitivno poseduje igru koja je snažna i vrlo kvalitetna. Može se reći da on ima potencijal da postane najbolji igrač na svetu -  rekao je Đoković tom prilikom.

13.45 - Novak je na putu do četvrtfinala pobedio Kvona (3:1), Kokinakisa (3:0), Kecmanovića (3:0) i Van Rajthovena (3:1).

13.30 - Đoković igra 13. četvrtfinale u Londonu, bori se za  11. polufinale Vimbldona.

13.11 - Da se zagrejete za Novakov meč, detalj sa duela protiv Kvona.

13.11 - Ako Novak Đoković obezbedi polufinale vIMBLDONA, rival će mu biti pobendim duela David Gofan - Kameron Nori.

13.10 - Pratite uz Informer.rs meč između Novaka Đokovića i Janika Sinera u četvrtfinalu Vimbldona.