06.07.2022.

22:22

Foto: REUTERS/Hannah McKay

Sport

VIMBLDON - 10. DAN! Triler meč Nadala i Frica, Kirjos bez problema do prvog polufinala, Simona Halep i Elena Ribakina obezbedile polufinale!

Danas smo gledali četvrtfinalne mečeve iz drugog dela kostura u muškoj ženskoj konkurenciji na Vimbldonu.

Najkontroverzniji teniser današanjice Nik Kirjos sa 3:0 u setovima (6:4, 6:3, 7:6) savladao je Kristijana Garina i tako je izborio svoje prvo grend slem polufinale.

Veoma sigurnu igru na ovom meču je prikazao australijski teniser, Garin je najviše otpora pokazao u trećem setu, ali skoncetrisaniji je Kirjos bio taj-brejku skoncetrisaniji i tako se plasirao u polufinale.

Informer

Nik Kirjos

Tamo će ga čekati drugi nosilac na turniru Rafael Nadal. Španski teniser posle pet setova duge borbe izborio polufinale pobedom na Tejlorom Fricom (3:6, 7:5, 6:3, 7:5, 7:6).

Dva puta je imao Fric prednost u setovima, ipak Nadal je našao način da se vrati u igru. Dva puta je Španac tražio pomoć doktora zbog problema sa stomačnim mišićima, čak je nakon meča priznao da je u jednom momentu hteo da odustane.

Ipak, u super taj-brejku Rafael Nadal je prikazao dosta bolju igru i tako je stigao do trijumfa koji ga vodi ka meču sa Nikom Kirjosom.

Informer

Rafael Nadal

U ženskoj konureciji, šampionka Vimbldona iz 2019. godine Simona Halep bez problema je savladal američku teniserku Amandu Anisimovu rezultatom 6:2, 6:4.

Halep je mogla i ranije da završi meč, ali Amerikanka je iskoristila njenu nepažnju i napravila jedan brejk, ali to nije bilo dovoljno.

Informer

Simona Halep

Dosta tesniji meč odvio se između Ajle Tomljanović i Elene Ribakine. Kazashstanska teniserka je slavila sa 2:1 u setovima (4:6, 6:2, 6:3).

Tomljanović je osvojila prvi set, ali uspela je Ribakina da napravi preokret i prođe u polufinale Vimbldona.