Autor: Informer.rs

07.07.2022.

17:21

Foto: reuters

Sport

PUBLIKA ĆE BITI NA NJEGOVOJ STRANI, ALI BIĆU SPREMAN! Novak ZAGRMEO pred polufinale VIMBLDONA!

Sprema se Novak Đoković za poslednju prepreku pred finale Vimbldona, a srpski tenise je današnji dan iskoristio za odmor i trening. Ističe prvi favorit na grend slemu da nema previše vremena za praćenje ostalih mečeva, ali da rado pogleda kada "uhvati prostora". 

- Gledam ono što uspem da pogledam, zato što se trudim da provodim vreme sa decom kada ne igram. Uhvatim tu i tamo neke gemove, poneki set Nadala, Kirjos protiv Cicipasa pre neko veče, i tako… Gledam mečeve, naravno, sve je nekako u znaku tenisa i u našoj kući - rekao je Novak Đoković. 

Srpski teniser dodaje da ne želi previše vremena da provodi ispred televizora, ali da njegov sin Stefan često uzima daljinski kako bi pratio dešavanja na Vimbldonu. 

- Stefan stalno traži daljinski da upali televizor, a mi gledamo da ne palimo televizor, da ne bude stalno upaljen, ali on insistira… Ponekad gledamo zajedno, interesantno mi je njega dan postmatram kako on gleda i šta komentariše, šta pita… - dodao je prvi favorit za trofej na Vimbldonu. 

Informer

Iako gledanje meča često podrazumeva i pripremu, Novak ističe da to radi na drugačiji način, ali i da to voli da radi kada je sam.

- Radimo skauting, naravno. Obično volim sâm to da radim ili sa trenerom. Sa Goranom pričamo o tome šta je dobro, a šta nije za narednog protivnika, pa kako taj protivnik igra… Obično uzmem neki snimak prethodnog meča, pa to analiziram na taj način. Volim sâm to da radim - objasnio je srpski teniser. 

Novaka Đokovića u polufinalu očekuje duel sa domaćim predstavnikom Kameronom Norijem koji će, bez sumnje, imati veliku podršku sa tribina. 

- Igrali smo samo jednom, i to u dvorani u Torinu, što su potpuno drugačiji uslovi u odnosu na sada. Sve je drugačije, on igra polufinale slema u svojoj zemlji, jasno je da će publika biti na njegovoj strani. Nema mnogo toga da izgubi, za njega je sada svaka pobeda velika stvar i svestan sam toga. Trenirali smo zajedno nekoliko puta, poznajem njegovu igru. Spremiću se - podvukao je Đoković.