Autor: Informer.rs

08.07.2022.

19:15 >> 19:18

Foto: printscreen

Sport

KIRJOS ČEKA NOVAKA U FINALU! Duel koji čitav SVET čeka!

Imao je Rafael Nadal ogromnu želju da nastavi pohod na treći ovosezonski grend slem, ali je povreda stomačnog zida bila ozbiljnija nego što se očekivalo. Španac je saopštio organizatorima i medijima da zbog rupture mišića neće nastupati u polufinalu što znači da će Nik Kirjos direktno u finale Vimbldona! 

Australijanac je uoči turnira u Londonu pričao kako je najbolji teniser na travi. On će u nedelju imati šansu to i da dokaže, ali i da nastupa u svom prvom grend slem finalu ikada. Kirjos je u prošlosti imao mnogo problema sa povredama, ali i disciplinom, ipak, čini se da je pred Vimbldon smirio glavu i došao rešen da se vrati na ATP tur. 

Nema sumnje da teniska javnost očekuje finale Kirjosa i Novaka Đokovića. Njih dvojica su, bez sumnje, najbolji teniseri na travi, ali su i u dosadašnjem telu turnira najviše pokazali. Srpski teniser je to potvrdio i danas u polufinalu budući da je posle preokreta savladao Kamerona Norija sa 3:1! 

Informer

Bilo kako bilo,  Novak Đoković i Nik Kirjos će u nedelju odigrati svoj treći međusobni duel. Australijanac je jedan od retkih tenisera koji može da se pohvali sa pozitivnim saldom protiv najboljeg svih vremena. Kirjos je dva puta bio bolji od Noleta, a da stvar bude zanimljivija nikada nije izgubio od prvog nosioca na Vimbldonu. 

Njih dvojica su u prošlosti imali "sukoba", tačnije, Kirjos je često "pljuvao" Novaka Đokovića, ali je sve smirilo nakon što je Australijanac pružio podršku najboljem teniseru svih vremena uoči krize u Melburnu. O svemu tom je i srpski majstor govorio na Vimbldonu kada je rekao da to nikada neće moći da mu zaboravi.