08.07.2022.

14:28

Foto: REUTERS/Matthew Childs

Sport

HOĆU NOVAKA U FINALU! Krijos ZAGRMEO posle plasmana u finale VIMBLDONA: UZBUĐEN SAM I NERVOZAN!

Kirjos je prošao u finale tako što mu je Rafael Nadal predao meč, a australijski teniser je istakao da je želeo da igra taj meč.

- Kao takmičar hteo sam da igram taj meč protiv Nadala. Želeo sam da vidim treće poglavlje mečeva protiv Nadal na Vimbldonu. Nadam se da će se oporaviti - rekao je Kirjos.

Informer

Nik Kirjos

Dalje je naveo kakvi su mu planovi pred  finale.

- Danas ću raditi duži trening da ostanem u formi. Moram da održim nivo adrenalina, moram u finale bez iskustva polufinala. Odmoricu se, imao sam šokantan san, bio sam uzbuđen i nervozan - 

On je dodao koliko je značajano bilo osvajanje Australijan opena u dublu gde mu je partner bio Tanasi Kokinakis.

- Dubl u Australiji mi je pomogao da dođem do grend slem nivoa, pobedis meč i imaš jedan dan odmora i tako dve nedelje. Možeš da istražiš grad, imaš vremena za odmor, ranije u toku karijere nisam shvatao koliko su bitni dani odmora - istakako je Kirjos.

Informer

Nik Kirjos

Pričao je i o potencijalnom finalnom duelu protiv Novaka Đokovića.

- Bilo je zanimljivo medijima i svima koji gledaju. Stao sam uz njega tokom drame na Australiji, tada sam zaslužio njegovo poštovanje. Dopisivali smo se svakodnevno i nadam se da ćemo igrati u finalu - rekao je Kirjos.

Priznao je Kirjos koliko mu znači plasman u finale.

- Volim tenis, ali i volim da se takmičim, da igram protiv nekog, pobedio ili izgubio u finalu biću srećan. Nisam nikad mislio da ću sa 27 godina igrati u finalu - završio je Kirjos.