10.07.2022.

22:14

Foto: REUTERS/Toby Melville

Sport

SADA ČEKAM VESTI IZ SAD! Novak najavio odmor, ALI PROGOVORIO I O US OPENU!

Istakao je Novak da je osvajanje ove titule za njega ogromno olakšanje,

- Ovo je olakšanje ako se uzme u obzir sve što se desilo ove godine. Nemam pritisak da završim igračku karijeru za godinu, dve, tri. Želim da budem zdrav kako bih nastavio da se takmičim sa mladim lavovima - rekao je Ðoković na zvaničnoj konferenciji za medije, prenosi "Bi-Bi-Si".

Srpski teniser je poručio da će odmarati nekoliko nedelja.

- Onda ću čekati na nadam se, dobre vesti iz SAD. Ako se to i ne dogodi, neću se opterećivati jurnjavom za bodovima, a onda ću videti kakav će mi biti raspored u nastavku sezone - dodao je srpski teniser.

Informer

Novak Đoković



Ðoković je ponovio da Vimbldon za njega predstavlja nešto posebno.

- Na sedmom sam nebu i preplavljen sam srećom. Osetio sam ljubav i podršku od strane publike. Svaki teniser želi da oseti podršku na terenu, definitvno je lakše kada vas podržavaju i bodre - istakao je on.

Novak je prvi put u karijeri pobedio Kirjosa.

- Nik nije imao šta da izgubi, a ja sam izgubio oba prethodna meca od njega. Uspeo sam da se nosim sa svim veoma dobro. Teško je čitati njegov servis, prvi i drugi. To stavlja dodatni pritisak na vas. Frustrirajuće je videti kako loptica jednostavno proleti pored vas. Servis me je služio kad je trebalo, možda je drugi mogao da bude bolji. U četvrtom setu je bilo neizvesno nekoliko puta, ali onda sam se iz nevolje izvukao as servisima. Ključ je bio taj-brejk, a znao sam da je mirnoća jedan od ključnih elemenat - zaključio je Ðoković.

Ðoković je danas sedmi put u karijeri osvojio Vimbldon, pošto je u finalu pobedio Kirjosa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3).

Srpski teniser je trijumfom u Londonu stigao do 21. grend slem trofeja u karijeri.