Autor: Informer.rs

11.07.2022.

18:29

Foto: Tanjug

Sport

OVO JE SVE ZANIMALO! Novak napokon progovorio o penziji!

Srpski as i dalje oseća veliku želju i motivaciju da nastavi da igra i pomera granice.

Informer

 

- Sama činjenica da uz sebe imam svoje najbliže ljude samo još više doprinosi mojoj sreći i zahvalnosti. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo, i svaka pobeda mi je kao prva, pogotovo na Grend Slemovima – jer to je vrhunac tenisa i ostvarenja igračkih ciljeva – pored dolaska na mesto broj 1 na svetu. Imao sam tu sreću da više puta osvojim Grend Slem i istorijski budem najduže na mestu broj 1. Rezultatski gledano – sve što osvojim od danas pa nadalje je neka vrsta bonusa, iako ja ne gledam nužno tako na te stvari. Veoma sam posvećen i privržen ovom sportu – i u potpunosti zaljubljen u ceo taj proces – pripreme, treninga, oporavka, analize i svega toga što čini život profesionalnog tenisera. S obzirom da je u pitanju individualni sport, većina stvari je ostavljena meni – i iako uz sebe imam tim – ja moram da budem taj koji će da pokrene neke mehanizme da bih sebe doveo u optimalno stanje za takmičenje, a pre svega u mentalnom smislu. U timskim sportovima neko može da te zameni u slučaju da ti ide loše, ali ako si loš u tenisu – ti gubiš, i zdravo… To je I prednost i mana našeg sporta; prednost je zbog toga što te nekako navede i natera da budeš disciplinovaniji i odgovorniji za sve tvoje postupke i sve što radiš - reako je Novak i dodao:

Informer

 

- Drago mi je što se sav ovaj trud i rad koji ulažem – uz posvećenost holističkom pristupu životu o kome često pričam – isplati kroz ovakve pobede i osećaj koji dobijem u ovim momentima. Malopre sam rekao i na engleskom da u glavi nemam nikakve rokove niti granice u pogledu toga kada bih morao da završim da se bavim profesionalnim tenisom.

Đoković je obradovao navijače poručivši da još nije vreme za povlačenje!

- Ono što je zapisano u zvezdama – će verovatno biti tako – ali ja i dalje osećam veliku želju i motivaciju da nastavim, i činjenica da sam u ovim godinama osvojio Grend Slem govori u prilog odluke da ne bih trebao sada da ostavljam tenis. Obično se to radi kada vidiš da ne možeš više da konkurišeš za te najveće titule - kazao je Đoković.