Autor: Informer.rs

13.07.2022.

00:06

Foto: reuters

Sport

AMERIČKI MEDIJI GRME ZBOG NOVAKA! Zabrana njegovog ulaska u SAD je ruganje nauci! Ovo je SMEJURIJA!

Klej Travis, vlasnik magazina i portala "OutKick", trenutnu situaciju okarakterisao je kao komičnu, jer po njemu ništa nije zasnovano na naučnim principima.

Informer

 

- Ne bi smelo da bude kovid restrikcija u ovom trenutku za bilo kog sportistu u bilo kom sportu, bilo gde u zemlji i uveren sam, u celom svetu. Činjenica da ne dajemo Novaku Đokoviću priliku da doputuje u SAD i igra na US Openu je apsolutno izrugivanje nauci, to se ne može odbraniti! Setite se, prošle godine u ovo vreme, i dalje su pokušavali da nam kažu da da vakcina sprečava da se zarazite i da sprečava širenje zaraze. To nije istina. Sada, na pet odsto smo efikasnosti. Čak i posle treće doze, zaštita je na 20 odsto - dodao je Travis.

Objasnio je Klej i kontradiktornost odluke da se nekom ne dozvoli ulaz u SAD ako nije vakcinisan.

Informer

 

- Zar ćemo zahtevati od Novaka Đokovića ili bilo kog drugog ko ulazi u zemlju da prime vakcinu koja ne nudi zaštitu od širenja i od dobijanja kovida? Činjenica da ne dozvoljavamo sportistima poput Novaka Đokovića da uđu u zemlju je po mom mišljenju apsolutno neodbranjiva. Smejurija je da bi za Đokovića bilo bolje da dođe dole, na južne granice i samo ušeta u zemlju, gde jednostavno ne tražimo ni negativan test kako bi se ušlo u zemlju- mislio je Klej verovatno na  situaciju na granici sa Meksikom, jer smatra da svakodnevno veliki broj ljudi bez kontrole ulazi u zemlju.

Podsetimo, US Open počinje 29. avgusta, a ostaje da se vidi da li će dotle biti promenjena pravila, čemu se Novak i mnogi ljubitelji belog sporta nadaju!