Autor: Informer.rs

13.07.2022.

10:12

Foto: Printscreen/Aleksandar Jovanović Cile

Sport

ĐOKOVIĆ STIGAO U VISOKO! Pogledajte, naš as će otvoriti ove teniske terene! (FOTO)

Od ranije je poznato da će Noval Đoković posle Vimbldona 13. jula zvanično otvoriti teniski kompleks u društvu prijatelja Semira Osmanagića.

Nole je više puta tokom proteklih godina posećivao Bosanske piramide, gde je često pronalazio mir i dodatnu energiju. Upravo zbog toga odlučio je da sa Osmanagićem, pronalazačem Bosanskih piramida, započne izgradnju teniskih terena u parku "Ravne dva" u Visokom.

Tereni će biti otvoreni na svečanoj ceremoniji. Novak Đoković će preseći vrpcu, ali i odigrati dva egzibiciona meča, dubl i meč protiv Ivana Dodiga.  

Osmanagić tvrdi da susrećemo dve civilizacije, prvu koja je gradila mrežu tunela pre 30.000 godina, i drugu koja ih je sve zatvorila pre 5.000 godina i napravila suvozidove. 

Kako je Informe već najavio, Novak Đoković je stigao u Visoko u sredu u ranim jutarnjim satima.

- Novak je upravo došao na moje imanje - potvrdio je Osmanagić. 

Informer

Tereni u Visokom

-  Danas otvaramo regionalni centar za pripreme vrhunskih tenisera u Visokom. Imamo dva sjajna terena, prvi je tvrda podloga, a drugi je šljaka u klasi Rolan Garosa. To je pravi teniski stadion sa 1.500 mesta na prvom terenu i 600 mesta na drugom - kazao je on za TV Prva. 

Informer

 

Novak Đoković će u Visokom odigrati meč sa  Ivanom Dodigom.

- Novak će biti jako iznenađen. On je hteo terene za pripremu, a dobio je stadion. Ali dobio je ono što je želeo - regionalni centar gde će se u budućnosti pored svog kompleksa u Beogradu, moći osloniti na još jedan divan centar. Ovde su uslovi sjajni. Znate, ušće Save u Dunav, tu je i dosta komaraca. Kod nas komaraca nema, 500 metara nadmorske visine. Posle poraza u Madridu, Novak je rekao da je tamo viša nadmorska visina i lotpica ide brže. Mi imamo nadmorsku visinu. Dakle, Novak ne pripada samo Srbiji, on pripada čitavom Balkanu i čitavom svetu. On je sjajan čovek. Čovek je širokih interesa, čovek od principa i uzor za mnoge u svetu.

Bonus video