Autor: Informer.rs

15.07.2022.

16:35

Foto: reuters

Sport

BRAVOOOOOOOO! Olga napravila ČUDO - Srpkinja u POLUFINALU!

Sjajne partije Olga Danilović beleži u Lozani! Srpska teniserka stigla je do četvrtfinala gde je igrala protiv domaće predstavnice Simone Volters, a posle gotovo tri sata tenisa Danilovićeva je upisala pobedu i izborila polufinale u Švajcarskoj - 2:1 (6:4, 4:6, 7:6). 

Veliku borbu vodile su srpska i švajcarska tenisera u prvom setu. Brejk šansi nije bilo do osmog gema, kada je Voltersova prva napada, ali je 124. teniserka sveta uspela da se odbrani. Ipak, u sledećem gemu je Olga Danilović stigla do svojih prvih brejk-lopti i već je prvu iskoristila, a samim tim rešila set u svoju korist. 

Informer

Simona Volters odgovorila je istom merom, sa 6:4 dobila drugi set i poravnala rezultat u Lozani. Treći set doneo je pravu dramu i ogromnu borbu. Olga Danilović prva je stigla do brejka, ali je usledio strahovit pad te je Simona Volters dva puta oduzela servis našoj teniserki. 

Delovalo je da je epizoda Olge Danilović u Lozani završena posle vođstva od 4:1  za Simonu Volters. Ipak, srpska teniserka se nije predavala, uspela je da izbori taj-brejk u kom je bila bolja od domaće igračice i tako uspela da se plasira u polufinale!