Autor: Informer.rs

15.07.2022.

21:07

Foto: Tanjug/AP

Sport

RIBAKINA PROLAZI KROZ PRAVI PAKAO! Novinari je MUČILI u Londonu, a po povratku u KAZAHSTAN doživela je još jednu NEPRIJATNOST!

Napravila je Elena Ribakina veliku senzaciju na Vimbldonu! Kazahstanska teniserka koja je rođena u Moskvi došla je do titule u ženskoj kategoriji kao 23. teniserka sveta i to baš te godine kada je ruskim i beloruskim predstavnicima bilo zabranjeno ta da se takmiče u Londonu. 

Ona je rođena u Londonu i do 2018. godine nastupala je za Rusiju. Ipak, tada je dobila državljanstvo Kazahstana i podršku te zemlje, te je odlučila da brani njihovu zastavu. Zbog toga je stekla pravo nastupa na Vimbldonu i ove sezone stigla je do prve grend slem titule. 

Bez obzira na to, odmah po osvajanju Vimbldona morala je da se "pravda" i suočava sa škakljivim pitanjima medija u Londonu. Da situacija po Ribakinu bude teža, ona je i po povratku u Kazahstan doživela još jedno neprijatno iskustvo. 

Naime, kazahstanski novinari su Ribakinu počeli da ispituju o Rusiji i tome čiji je državljanin, a ona je odlučila da jednim potezom stavi tačku na tu priču jednom za svagda. 

Elena je izvadila ličnu kartu i pasoš Kazahstana i tako pokazala da je maksimalno fokusrana na zemlju koja joj je u srcu i čije boje uspešno predstavlja u svetu.