Autor: Informer.rs

15.07.2022.

23:07

Foto: reuters

Sport

NOVAK MI JE PROMENIO ŽIVOT! Nekadašnja ŠAMPIONKA se vraća zbog ĐOKOVIĆA!

Poznato je da je Novak Đoković idol brojnim teniserima i teniserkama na sceni, posebno zbog svoje mentalne snage koju pokazuje svaki dan. Mlada Kanađanka Bjanka Andresku koja je u prošlosti imala problema sa povredama pronašla je motivaciju nakon čitanja knjige srpskog tenisera. 

- Mislim da bi bilo dobro da i u muškom tenisu postoji inicijativa za mentalno zdravlje. Znam da Novak Đoković mnogo govori o mentalnom zdravlju, slušala sam mnogo njegovih intervjua. Malo sam razgovarala s njim, ali ne o tome, više je to bilo 'ćao-ćao' – bilo je kul, bila sam više kao navijačica ti - rekla je Bjanka Andresku. 

Informer

Kanađanka je 2019. godine osvojila US opena, ali je nakon toga više vremena provela van nego na terenu. Glavni razlog toga su povrede, ali i mentalni problemi nakon što joj je preminula baka. 

- Pročitala sam njegovu knjigu (Serviraj za pobedu) i ne jedem gluten zbog nje. Hvala mu na tome, ali i ne toliko, pošto je gluten tako dobar i nedostaje mi mnogo. Promenio mi se život nabolje otad. Nadam se da ću moći s njim više da razgovaram o mentalnom zdravlju, da vidimo kakve ideje imamo i on i ja, pa možda započnemo nešto - jasna je Kanađanka. 

Bjanka Andresku trenutno je 51. teniserka sveta, a u roku od tri godine zabeležila je strahovit pad na WTA listi. Ona je 2019. nakon osvajanja US opena bila četvrta na svetu.