Autor: Informer.rs

20.07.2022.

16:15

Foto: Tanjug/AP

Sport

NADAL JE GAZDA, PA KAD ŠEF PODVIKNE: Ja sam taj koji plaća trenere i fizioterapeuta...

Mediji su preneli da je Rafael Nadal rezervisao sobe u Montrealu, a organizatori su mu nedavno poslali i set loptica sa kojima će se igrati na turniru, kako bi se navikao na njih.

Nadal šefuje

Španac je za Rurosport pričao o tome da mu je važno da budete okruženi pravim stručnjacima i ljudima od poverenja. U tenisu se stvari razlikuju jer je u pitanju individualni sport.

- U timskim sportovima imate trenera. Klub unajmi trenera i plaća igrača, ali šef je trener. U našem sportu, ja sam taj koji plaća trenere i fizioterapeuta. Na kraju, ja sam taj koji je šef - kaže Nadal, ali dodaje da ima poseban pristup kako bi sve funkcionisalo kako treba.

Informer

Rafael Nadal se sprema za Ju Es open

- Ako ne učinite da svi ti ljudi oko vas osećaju da imaju slobodu da se izraze, bilo da su u pitanju dobre ili loše stvari, a da time ne rizikuju posao, nećete sebi pomoći. Ako nemate strpljenja da slušate stvari koje vam se ne dopadaju, teško je nastaviti pravim putem - zaključio je Nadal.

Inače, povreda Rafaela Nadala zbog koje se povukao sa Vimbldona je i dalje u centru pažnje teniskog sveta. Predao je Niku Kirjosu polufinalni meč zbog ozbiljne povrede stomačnog mišića. Navodno ga je čekala pauza od nekoliko nedelja, ali se brzo vratio na teren, a pre toga je uživao na mora i vozio skuter na vodi.

Bonus video