Autor: Informer.rs

22.07.2022.

08:28

Foto:

Sport

POTVRĐENO! Novak igra na Lejver kupu! Organizatori okupili VELIKU ČETVORKU!

Na taj način će se Nole pridružiti najvećim asovima "belog sporta", Švajcarcu Rodžeru Federeru, Špancu Rafaelu Nadalu i Britancu Endiju Mareju, koji će igrati za Timu Evrope.

Lejver kup, takmičenje koje su pokrenuli Federer i Rod Lejver, ove godine se održava u londonskoj "O2" areni od 23. do 25. septembra.

Srpski as je poslednji put bio akter Lejver kupa 2018. godine u Čikagu i tada je sa Timom Evrope osvojio šampionski pehar.

- Uzbuđen sam zbog povratka u Tim Evrope. Ovo je jedino takmičenje u kojem igrate kao tim sa momcima protiv kojih se uglavnom takmičite. Igrati sa Rafom, Rodžerom i Endijem – tri moja najveća rivala – biće stvarno jedinstven trenutak u istoriji našeg sporta - rekao je Đoković.

Inače, kada je reč o pojedinačnim trofejima, "velika četvorka" je osvojila Vimbldon svaki put od 2003. godine, a ukupno ima 66 Grend slem titula (Nadal 22, Đoković 21, Federer 20, Marej 3).

- Nisam mogao ni da zamislim da imam četiri ikone našeg sporta u jednom timu. Znam da oni shvataju važnost ovog trenutka i da će biti spremni. Svake godine naš cilj je da pobedimo. Sa njima... Sviđaju mi se naše šanse - rekao je kapiten Tima Evrope, legendarni Šveđanin Bjorn Borg.

Tim Evrope nikada nije izgubio na Lejver kupu, a pobedio je u Pragu 2017, Čikagu 2018, Ženevi 2019. i prošle godine u Bostonu.

Još uvek nisu poznata poslednja dva učesnika postave Tima Evrope, dok će Tim sveta koji predvodi slavni Amerikanac Džon Mekinro činiti Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Amerikanac Tejlor Fric i Argentinac Dijego Švarcman, dok je još jedan učesnik zasad nepoznanica.