Autor: Informer.rs

23.07.2022.

16:12

Foto: Reuters/Molly Darlington

Sport

SRPSKI TENIS U FOKUSU OVOG LETA! Natalija STEVANOVIĆ na korak od TITULE!

Izuzetno plodonosno leto za srpske tenisere i teniserke se nastavlja! Novak Đoković osvojio je Vimbldon, Filip Krajinović bio na korak od titule u Kvinsu, Olga Danilović je dominirala u Lozani, Aleksandra Krunić stigla je do finala u Budimpešti, a trend dobrih igara produžila je Natalija Stevanović! 

Srpska teniserka danas se plasirala u finale čelendžera u Nur-Sultanu pošto je savladala Korejku Na-Lae Han sa 2:1 (7:5, 3:6, 7:6), uz spašenu set loptu u prvom setu. Stevanovićeva će se za titulu boriti protiv Japanke Mojuko Učijomom, a taj meč na programu je u nedelju. 

Informer

Natalija Stevanović trenutno je 223. teniserka sveta, a za trijumf protiv Na-Lae Han trebalo joj je gotovo tri sata. Ipak, kvelitet srpske teniserke prelomio je meč u njenu korist u taj-brejku koji je dobila rezultatom 7:3. Sa druge strane, Japanka Mojuka Učijuma je bila bolja od Ruskinje Sofije Lansere sa 2:1. 

Srpska teniserka bila je nedavno na korak od plasmana u glavni žreb na Vimbldonu. Ipak, ona je zaustavljena u finalu pošto je savladala Medison Ingliš. Australijanka je potom eliminisana u prvom kolu, a od nje je bila bolja Mađarica Dalma Glafi sa 2:1.